Početna  /  Bosić: Ostajemo pri protestima, sijanje straha neće uspjeti
Republika Srpska

Bosić: Ostajemo pri protestima, sijanje straha neće uspjeti

Predstavnici koalicije Saveza za promjene su danas kazali da neće otkazivati svoje proteste u Banjaluci, uprkos zahtjevu Milorada Dodika.

Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)
Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)

“Očekujemo da građani ne podlegnu pritiscima i sijanju straha iz Vlade i da izađu i iskažu svoje nezadovoljstvo u RS-u. Mi očekujemo od policije RS da obezbijedi red i mir u Banjaluci za vrijeme održavanja protesta. Mi smo uradili sve da se napravi unutrašnje obezbjeđenje i garantujemo da neće biti incidenata. Molimo policiju da ne vrši opstrukciju protesta”, kazao je Mladen Bosić, prenosi “N1 BiH”.

Dodao je da su promijenili trasu kojom će se kretati nakon što je to tražio MUP RS.

“U skladu s tim smo promijenili rutu mirne protestne šetnje, tako da je sve spremno i nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Ova kampanja laži i zastrašivanja fabrike laži SNSD-a ne da nas neće uplašiti, nego izaziva revolt običnih građana”.

Također, poručio je Miloradu Dodiku da “otkaže kontra miting ili ga pomjeri za nedjelju”.

“Apelujemo Dodiku da otkaže kontra miting, mi nemamo ništa protiv da bilo ko pravi proteste pa čak i oni u vlasti. Neka ne provocira bilo kakvu mogućnost nereda u Banjaluci”.

Dragan Čavić je kazao da je Savez za promjene djelovao isključivo u okviru zakona.

“Uložili smo žalbu u skladu sa zakonom o javnom okupljanju. Odlučili smo da Ministarstvo obavijestimo da ćemo promijeniti našu trasu kretanja i tako nećemo moći doći u kontakt sa mitingom Milorada Dodika. Mi smo u kontinuitetu djelovali isključivo u okviru zakona. Demantujemo sve one koji su pokušali staviti u izmišljene kontekste naše okupljanje”, kazao je Čavić dodavši:

“Mi brinemo za bezbjednost ljudi u Republici. Nemamo namjeru za bilo kakvo nasilje”.

Izvor: N1 BiH

0 Shares
0 Shares
Copy link