Početna  /  Bočeli šokirao na konferenciji za medije: Pozvao građane da ne poštuju odluke vlade o pandemiji koronavirusa
Svijet

Bočeli šokirao na konferenciji za medije: Pozvao građane da ne poštuju odluke vlade o pandemiji koronavirusa

U cilju zaštite od koronavirusa, u ovoj zemlji su i dalje na snazi mjere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima. Andrea Bočeli pozvao je na bojkot ovih pravila. “Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo…”, predložio je

Čuveni tenor Adrea Bočeli kritikovao je odgovor italijanske vlade na pandemiju koronavirusa rekavši da je bio ponižen uvođenjem mjera karantina, prenosi Tanjug.

On je ujedno pozvao je građane da odbiju da poštuju pravila koja su još na snazi.

Bočelijevi komentari na konferenciji održanoj u italijanskom senatu iznenadili su sve, i svi su bili šokirani, prenose agecije, s obzirom na to da je čuveni tenor smatran simbolom nacionalnog jedinstva u jeku pandemije i mjera karantina, kada je za Uskrs pjevao u praznoj milanskoj katedrali, njegov nastup prenošen je uživo.

“Osjećao sam se poniženo i uvrijeđeno. Nisam mogao da napustim kuću iako nisam počinio nikakav zločin”, rekao je Bočeli na konferenciji kojoj su prisustovali pripadnici opozicije, uključujući i lidera Ligea Matea Salvinija, koji je i sam kritikovao odgovor vlade na pandemiju.

Rojters prenosi da je čuveni operski pjevač, koji, inače ima 61 godinu, priznao da je prekršio mjere karantina “zato što nije smatrao da je ispravno i zdravo da ostane kod kuće u njegovim godinama”.

On je takođe rekao da vjeruje da situacija nije mogla da bude toliko ozbiljna kao što su vlasti to predstavile, s obzirom da ne poznaje nikog ko je zbog korone bio smješten na odjeljenje intenzivne njege.

Mjere karantina u Italiji su uvedene početkom marta, da bi kasnije bile ublažavane po fazama tokom tri mjeseca.

U cilju zaštite od koronavirusa, u ovoj zemlji su i dalje na snazi mjere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima.

Andrea Bočeli pozvao je na bojkot ovih pravila.

“Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo…”, predložio je.

U Italiji je od početka pandemije koronavirusom zaraženo blizu 250.000 ljudi, dok je od posljedica kovid-19 preminulo preko 35.000 pacijenata.

0 Shares
0 Shares
Copy link