Početna  /  Bilećki SzP predstavio Milorada Vojnovića kao zajedničkog kandidata za načelnika
bileća Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Bilećki SzP predstavio Milorada Vojnovića kao zajedničkog kandidata za načelnika

BILEĆA – Stranke bilećkog Saveza za promjene danas su ozvaničile podršku Miloradu Vojnoviću – Belom kao zajedničkom kandidatu za načelnika Opštine Bileća na predstojećim izborima. Predstavljanju Vojnovićeve kandidature u Bileći danas su prisustvovali i potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica, te njen predsjednik Mladen Bosić koji je rekao da je Miljan Aleksić crna strana ove opštine.

Predstavljanje zajedničkog kandidata SzP-a u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)
Predstavljanje zajedničkog kandidata SzP-a u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)

Osim SDS-a, čiji je Vojinović član, bilećki Savez za promjene čine i SRS RS, PDP i NDP.

Vojinović će se za mjesto prvog čovjeka opštine boriti sa aktuelnim načelnikom Miljanom Aleksićem, a ističe da ne sumnja u to da će u oktobru preuzeti vlast.

– Unutar stranaka na nivou Saveza za promjene vlada apsolutno jedinstvo i ubijeđen sam da će sa takvim jedinstvom i kompaktnosti ovaj blok pobijediti i preuzeti vlast na lokalnom nivou na doborbit svih građana. Zahvaljujem se svima koju su članovi i simpatizeri Saveza za promjene i želim da poručim svim ljudima koji žele da razgovaraju sa ovim blokom da su im vrata uvijek otvorena za dogovore i pregovore, da nađemo zajednički jezik do konačne pobjede – kazao je Vojnović.

Milorad Vojnović - Beli (FOTO: Moja Hercegovina)
Milorad Vojnović – Beli (FOTO: Moja Hercegovina)

U njegovu pobjedu ubijeđeni su i ostale stranke Saveza za promjene.

– PDP daje punu podršku Miloradu Vojnoviću, jer smatramo da je on svojim poštenim i vrijednim radom do sada dokazao da može da preuzme tu funkciju i uz punu podršku Saveza za promjene nadamo se da će napraviti promjene u ovom gradu za budućnost i boljitak građana – rekao je Milan Radovanović, član bilećkog PDP-a.

Predrag Nosović, predsjednik bilećkog NDP-a, kaže da će se ova stranka prema Vojnoviću odnositi kao prema svom kandidatu.

– Tretiraćemo ga kao svog kandidata i na taj način ćemo se odnositi u kampanji prema njemu, kao i na dan izbora i u postizbornom periodu kada će on sigurno obavljati funkciju načelnika Opštine Bileća. Po mom mišljenju, Bileća je u protekle četiri godine imala najlošiju opštinsku vlast u novijoj istoriji – smatra Nosović.

Predsjednik bilećkih Radikala RS-a Momčilo Kureš posebno se obratio mladim ljudima koji su se, kako je kazao, usudili da se bore za ono što im je prirodno i po zakonu omogućeno.

– Želim da ih ohrabrim da se bore za bolje sutra i za bolji život u ovom gradu. Svaka vam čast što ste odlučili da uzmete stvar u svoje ruke, jer oni najviše vole da se vi njih bojite, a nemate se koga bojati – istakao je Kureš.

Bosić, Kureš, Nosović i Radovanović (FOTO: Moja Hercegovina)
Bosić, Kureš, Nosović i Radovanović (FOTO: Moja Hercegovina)

Bosić: Aleksić je crna strana Bileće

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ovom prilikom rekao je da je u Bileći situacija crno-bijela, pri čemu je aktuelnog načelnika Miljana Aleksića nazvao „crnom stranom“.

– Mi smo na ovoj bijeloj strani, zato imamo kandidata Belog – rekao je Bosić.

Mladen Bosić (FOTO: Moja Hercegovina)
Mladen Bosić (FOTO: Moja Hercegovina)

On je dodao da se uvjerio da je Savez za promjene u Bileći jedinstven u namjeri da u oktobru dođe do promjene lokalne vlasti.

– Narod u Bileći treba da ima vlast koja zastupa njegove interese, a ne interese ljudi u Banjaluci ili Laktašima. Ako se sad stvari ne promijene, teško da ćemo moći zaustaviti proces propadanja koji traje već previše dugo. Naš kandidat je dobar, iskusan čovjek, dobar kandidat, koji neće raditi za privatne firme i privatne džepove i biće na usluzi običnim građanima čitavo vrijeme svog mandata – kazao je Bosić.

Predsjednik bilećkog SDS-a Gligor Samardžić danas je rekao ovo nije konačan broj stranaka u bilećkom SzP-u, jer su u toku pregovori sa još nekim političkim subjektima, ali nije želio da otkrije sa kojim.

Jelena Denda

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
74 Shares
74 Shares
Copy link