Početna  /  Bosić: Tražićemo da se ispitaju transkripti razgovora između Dodika i Đakovića
bileća Bosna i Hercegovina Federacija BiH Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Bosić: Tražićemo da se ispitaju transkripti razgovora između Dodika i Đakovića

BILEĆA – Predsjednik SDS-a Mladen Bosić prisustvovao je danas u Bileći promociji zajedničkog kandidata Saveza za promjene za kandidata za načelnika ove opštine, a ovom prilikom prokomentarisao je i sukob između glavnog tužioca Gorana Salihovića i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je prije nekoliko dana izbio u javnost.

Mladen Bosić u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)
Mladen Bosić u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)

Naime, u javnosti su se pojavili navodni transkripti telefonskog razgovora između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog kuma Mata Đakovića. U njima je prikazan Đakovićev uticaj na istražne postupke koji su vođeni protiv Dodika.

Bosić je rekao da su ovi navodi o razgovorima šokantni, te da će tražiti da se slučaj ispita.

Ako je tačno, onda bi se razotkrile mnoge stvari oko funkcionisanja lanca korupcije i kriminala u BiH i RS. Mi ćemo insistirati da nadležni organi utvrde tačnost tih navoda, odnosno, navodnih transkripta i da oni koji su učestvovali u tome, ako se pokaže da je tačno, budu smijenjeni i ponesu odgovornost – istakao je Bosić.

On je dodao da u je ovdje u pitanju lanac korupcije, odnosno “lanac zaštite najviših kriminalnih struktura koje su ojadile, ne samo Republiku Srpsku, nego čitavo društvo za stotine miliona maraka“.

– Niko nije procesuiran, niko nema podignutu optužnicu za stotine afera koje su otvorene. Znači, vrijeme je da se činjenice razjasne. Ili u RS i BiH nema kriminala i korupcije, ili moramo početi da se borimo protiv tog zla – zaključio je Bosić u Bileći.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link