Početna  /  Bileća: Počela izgradnja 15 stanova za izbjeglice i raseljena lica
bileća Hercegovina

Bileća: Počela izgradnja 15 stanova za izbjeglice i raseljena lica

BILEĆA – Početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica izbjeglica i raseljenih lica sa područja opštine Bileća ozvaničen je danas na sastanku predstavnika opštine Bileća i predstavnika Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske.

Projekat je vrijedan 900.000 konvertibilnih maraka i u potpunosti ga finansira Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica.

Nemanja Gavrilović, viši stručni saradnik za inžinjering u Ministarstvu, rekao je da je u pitanju regionalni stambeni projekat koji se plasira putem nadležnog Ministarstva.

“Radi se o projektu izgradnje stambene zgrade u Bileći sa 15 stambenih jedinica. Početak radova je današnji dan. Obaveza Opštine je da sarađuje sa Ministarstvom i da izdaje građevinsku dozvolu što je i uradila i naravno na Opštini je da obezbijedi infrastrukturu i priključke”, rekao je Gavrilović.

Zamjenik načelnika Opštine Bileća Milorad Radović istakao je da će se ovim projektom riješiti dugogodišnji problem stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica iz Bileće koji su do sada bili u privremenom smještaju.

“Ovom zgradom će se riješiti nezbrinuta lica koja su trenutno privremeno smještena u stanovima u tzv. Bećaruši. Ovih 15 porodica je već dobilo rješenja. Trenutno Opština nema nikakav drugi program, radićemo na iznalaženju rješenja za preostala lica koja nisu zbrinuta”, rekao je Radović.

Useljenje u ove stambene jedinice se očekuje za 300 dana koliko je zvaničan rok za završetak radova.

Milena Koprivica

 

0 Shares
0 Shares
Copy link