Početna  /  SO Bileća: Odbornici nastavljaju staru praksu nerada, dnevni red nije usvojen
bileća Hercegovina

SO Bileća: Odbornici nastavljaju staru praksu nerada, dnevni red nije usvojen

 BILEĆA – Nakon što su tri sata današnjeg zasjedanja potrošili na međusobne rasprave, optuživanja i besmislenu diskusiju, odbornici Skupštine Opštine Bileća na kraju nisu usvojili predloženi dnevni red, te je današnja sjednica prekinuta.

Skupština Bileća (Foto: Moja Hercegovina)

Iako je većina opština odavno usvojila Nacrte budžeta za 2018. godinu, bilećkim odbornicima to danas nije bilo ni na kraj pameti.

Na predloženom dnevnom redu koji nije usvojen, među 12 tačaka našla se i tačka koja se tiče razmatranja ostavke predsjednika Skupštine Opštine Blaža Vujovića.

Navodeći razloge za podnošenje ostavke, Vujović kaže da obzirom da Skupština ne radi kako treba i da nije ostvarila zacrtane planove, njegova ostavka se čini kao logičan slijed.

Vujović tvrdi da odgađanje skupštinskih zasjedanja i nedonošenje Nacrta budžeta nema nikakve veze sa tim što opštini Bileća još uvijek nije odobren kredit od tri miliona.

„Mislim da se ovo konačno mora riješiti i da se većina mora definisati i održati da bi Skupština mogla da radi. Ne znam kakve veze ima održavanje Skupštine sa kreditom. Kredit će riješiti finansijske probleme i neke neizmirene obaveze a ne može riješiti probleme Skupštine.Kredit je prošao sve faze, imamo saglasnost ministarstva, čeka se garancija Vlade“, tvrdi Vujović.

Blažo Vujović (Foto : Moja Hercegovina/arhiv)

Opozicioni odbornici danas su predložili da se dnevni red dopuni između ostalih i tačkama o finansijskom stanju opštine Bileća, negativnom revizorskom izvještaju, te vodosnabdijevanju opštine.

Međutim, glasanje je pokazalo da se u Bileći još uvijek precizno ne zna ko čini poziciju a ko opoziciju jer su svi odbornici  različito glasali za pomenute tačke.

Odbornik Srpske radikalne stranke RS, Dragan Babić, kaže da najveći kamen spoticanja u Bileći predstavlja borba oko podjele funkcija i „pojedinci koji prave ružnu igru“.

„Članice Saveza za promjene i klub „Zvjezdano nebo“ su opozicija. Mada su na početku oni  napisali inicijativu za zakazivanje vanredne sjednice zajedno sa pet odbornika koji su dio pozicije nadam se  da su danas prepoznali prljavu igru tih pet odbornika i na vrijeme su donijeli prave odluke i glasali su za sve tačke zajedno sa nama“, rekao je Babić.

Dragan Babić (Foto: Moja Hercegovina)

Sa druge strane odbornik DNS-a, Slavko Dangubić, koji zajedno sa još tri odbornika vladajuće koalicije čini klub odbornika „Za Bileću“ tvrdi da njima nije stalo da  čine skupštinsku većinu, već da se među vladajućom koalicijom podjednako dijele i prava i obaveze.

„Mi smo najavili ima dva mjeseca u koaliciji da ne može pravo i odgovornost da ima samo SNSD nego i ostale stranke koje čine skupštinsku većinu. Oni  klub „Za Bileću“ nisu ozbiljno shvatili, to je više nego očigledno. Rukovodstvo SNSD-a u Bileći mislilo je da se sa klubom odbornika „Za Bileću“ može manipulisati na način da prizivaju danas jedne sutra druge u skupštinsku većinu. Danas se pokazalo da dosljednost u politici daje rezultate bez obzira koliko ljudi bilo protiv onih koji se bave politikom“, rekao je Dangubić.

Slavko Dangubić (FOTO: Moja Hercegovina /arhiv)

Današnja sjednica pokazala je  da je nastavljena praksa iz prošle godine u kojoj su se bilećki odbornici uglavnom nadmetali u vrijeđanju, međusobnim sukobljavanjima i borbi isključivo za lični ili partijski interes. Mjesta za konstruktivan dijalog i rješavanje pitanja od interesa za građane Bileće ni danas nije bilo.

Milena Koprivica

 

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link