Ponedjeljak, 20.01.2020
More

  Bazar solidarnosti u organizaciji Udruženja ”Djeca djeci”

  Podijeli:

  Danas je na trebinjskom Trgu slobode počela dvodnevna akcija Udruženja ”Djeca djeci”, a radi se o Bazaru za pomoć socijalno ugroženim učenicima. Nastavnici i učenici Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” okupljeni sa idejom pomoći socijalno ugroženim učenicima osnovali su Udruženje ”Djeca djeci” koje je do sada sprovelo niz humanih akcija. Jutros u 9 časova ”otvoren” je štand ovog udruženja a do 15 časova prolaznici su mogli kupiti razne ukrase i slatkiše, rukotvorine učenika i nastavnika. Sav prihod od prodatih suvenira namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih porodica, a pored toga, izložena je i kutija za novčane donacije. Bazar će raditi i sutra, u terminu od 9 do 15 časova.

  Udruženje ”Djeca djeci” koje su osnovali nastavnici Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” te učenici ove škole bavi se raznim akcijama koje imaju za cilj pomoć učenicima iz socijalno ugroženih porodica. Do sada su organizovali više prodajnih akcija u holu škole, a posjetili su i korisnike usluga ”Dom penzionera” kao i mališane iz Udruženja ”Sunce nam je zajedničko”. Nedavno su realizovali akciju šetanja ljubimaca a novac koji su učenici dobili od vlasnika pasa usmjerili su u fond za drugare kojima je potrebna pomoć. Danas je na trebinjskom Trgu slobode počela dvodnevna akcija prodaje suvenira, slatkiša i raznih ukrasa pod nazivom Bazar za pomoć socijalno ugroženim učenicima. Pored prodajnog, akcija je imala i donatorski karakter jer su svi prolaznici pored kupovine mogli ubaciti novac u kutiju.

  Mnogi prolaznici su se zadržali na štandu i kupili neki suvenir ili ubacili novac u kutiju. Ivana Spaić, nastavnica matematike u Osnovnoj školi ”Jovan Jovanović Zmaj” i član Udruženja ”Djeca djeci” za internet magazin ”Moja Hercegovina” govorila je o samoj akciji, planovima i odzivu građana.

  Ivana Spaić

  ”Ovo što danas vidite je humanitarni Bazar u sklopu organizacije ”Djeca djeci” gdje su glavni učesnici, kao i svake naše akcije, djeca. Pomagali su nam i članovi Udruženja a naravno i roditelji. Ono što smo ranije odradili je jedan Bazar u sklopu škole, gdje smo takođe pravili kreativne stvarčice i prodavali, imali smo i druženje sa kućnim ljubimcima, tako da smo kroz tu akciju donekle i razbili strah određene djece prema ljubimcima a istovremeno i došli do određenih novčanih sredstava za pomoć učenicima. Jako smo zadovoljni odzivom, mnogo ljudi je prišlo štandu i kupili su dosta tih stvari, nadamo se da će građani i sutra doći, tu smo od 9 do 15 časova, pozivam građane da dođu i podrže našu akciju, sva zarada namijenjena je socijalno ugroženoj djeci koju planiramo da iznenadimo za predstojeće praznike.” – rekla je Ivana Spaić za naš magazin.

  Vrijeme je praznika, vrijeme je poklanjanja. Djeca se najviše raduju novogodišnjim danima, raduju se Deda Mrazu. Stoga, obiđite sutra humanitarni Bazar i u skladu sa mogućnostima omogućite da i djeca iz socijalno ugroženih porodica uživaju u slavljeničkoj atmosferi. Da ponovimo, štand će sutra biti otvoren u periodu od 9 do 15 časova, a tamo će vas dočekati djeca te njihovi nastavnici i roditelji, nasmijani i srećni što će pomoći i pomažu drugarima u nevolji.

  Igor Svrdlin

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI