Početna  /  Apsurd iz Mostara: Nakon 16 godina dobio odgovor na žalbu – dokumentacija nije potpuna
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Hercegovina

Apsurd iz Mostara: Nakon 16 godina dobio odgovor na žalbu – dokumentacija nije potpuna

MOSTAR – Apsurdi u funkcionisanju državne službe na svim nivoima u BiH dokazuju se gotovo svakodnevno, a najnoviji primjer je iz Mostara, gdje je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon 16 godina Konjičaninu odgovorilo da je njegova žalba nepotpuna.

zalba_odgovor1
Klix

Kemo Tufekčija je neposredno poslije rata nadležnom Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite podnio žalbu jer ga njegova matična firma, u kojoj je radio prije rata (GP Rad), nije vratila na posao, iako je uredno nastavila poslovanje, piše klix.ba

Tufekčija ističe da je u skladu sa tada važećim zakonima uredno predao svu dokumentaciju, te da mu je nekoliko puta obećavano da će njegov slučaj biti riješen.

Ističe kako je u međuvremenu morao da se snalazi i radi druge privatne poslove, nakon čega se i penzionisao, dobivši rješenje na minimalnu penziju.

Iako je u međuvremenu bio i zaboravio na žalbu koju je predao 6. decembra 2000. godine, odgovor na žalbu dobio je prije šest dana, gdje je navedeno da je njegova žalba nepotpuna te da nedostaje nekoliko dokumenata.

Postavlja se pitanje zašto je trebalo punih 16 godina za razmatranje žalbe jednog radnika.

Tufekčija smatra kako je došlo vrijeme da se u nadležnom ministarstvu arhiviraju određeni predmeti, zbog čega su odlučili i da “riješe” njegov slučaj, na način da mu odgovore kako je njegova dokumentacija bila nepotpuna.

Ovo je još jedan u nizu primjera neefikasnosti administracije zbog koje građani ove zemlje ispaštaju na razne načine.

9 Shares
9 Shares
Copy link