Početna  /  Andrej Fajgelj uhapšen zbog snimka na Jutjubu?
Srbija

Andrej Fajgelj uhapšen zbog snimka na Jutjubu?

Pripadnici SBPOK uhapsili su u Novom Sadu Andreja Fajgelja, profesora na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, navodno zbog snimka na Jutjubu.

Ander Fejgelj(Foto: YouTube screenshot)
Ander Fejgelj(Foto: YouTube screenshot)

Kako se navodi, Fajgelj je uhapšen pod sumnjom da je prekršio član 309. Krivičnog zakona Srbije, koji se odnosi na nasilnu promenu ustavnog poretka.

Ističe se da je razlog snimak koji je objavio na Jutjubu nazvan “Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije”.

Aleksandar Vučić u kontinuitetu Srbiji i srpskom narodu tokom briselskih pregovora priređivao poniženje, zaključno sa posetom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kojeg je premijer Srbije dočekao hlebom, solju i počasnom gardom.

Fajgelj smatra da je to najveće poniženje koje je Srbija doživela u vremenu sveopšteg rušenja vrednosnog sistema.

Osim toga, Fajgelj na kraju obraćanja kaže da se ovo nepodnošljivo stanje u Srbiji može rešiti samo na jedan način i navodi da je taj način opisan u udžbenicima istorije za osnovnu školu.

Prema rečima advokata Marka Pekića, pravnog zastupnika Andreja Fajgelja, njegovom branjeniku je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Pekić je, posredstvom portala IN4S, preneo poruku Fajgelja da ovo hapšenje neće promeniti njegovo mišljenje, pišu “Večernje novosti”.

“Ne pristajem na stanje gde ja, kao slobodan građanin ove zemlje i univerzitetski profesor, ne mogu iznositi stav o dobrobiti moje države i mog naroda”, naveo je Fajgelj u izjavi koju je preneo njegov advokat Pekić.

Andrej Fajgelj je bivši visoki funkcioner Treće Srbije i koji je vršio funkciju direktora Kulturnog centra Novog Sada.

Na tom mestu je bio izložen raznim kritikama novosadske javnosti, a sve u smislu njegovog političkog angažmana i odabira ko sme, a ko ne, da izlaže u Kulturnom centru.

Prema poslednjim informacijama, Fajgelj je uhapšen zbog snimka na “Jutjubu” koji je nazvao: Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije.

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
 • A ovo nije delo? Zakon važi za sve ili kako? Malo po Rimskom, više po Anglosaksonskom a najviše po Šerijatskom pravu.

  Dok deca tajkuna raznoraznih Karića, Mitrovića, Divaca, Veselinovića … i ostalih za koje se ne zna kako su došli do svog prvog miliona dolara usmrćuju beogradsku i ostalu decu Srbije potpuno nekažnjeno, nekoga drugoga privode zbog verbalnog delikta koga zapravo uopšte i nema po pozitivnom zakonodavstvu i članu 19. Univerzalne Deklaracije Ujedinjenih Nacija a koju je i sama Skupština Srbije ratifikovala.

  Da parodija čitaj tragedija bude još veća Aleksandar Vučić je pravnik i trebao bi to da zna ako je diplomirao na beogradskom Pravnom fakultetu. Sada se onda i njegova Diploma dovodi u pitanje a profesori koji su mu predavali trebaju biti procesuirani što su mu davali pozitivne ocene. Ovakve banalne stvari zna svaki brucoš Pravnog falulteta pa čak i UNION pravnog fakulteta Vesne Rakić Vodinelić.

  Pustite čoveka na SLOBODU jer po članu 19. Univerzalne Dekalracije nema osnova za privođenje a kamoli procesuiranje.

  Za ovog niže u video prilogu kome ime neću da spomenem prosudite sami:

  Kako to da ubice u Srbiji ne odgovaraju kao i oni (on) koji javno i to u najvišem domu Srbije, parlamentu tj Skupštini Srbije, dakle vrhovnoj vlasti poziva na opšte krvoproliće i za to ne odgovara? Da li za ovo služe narodni poslanici i Skupština Srbije i koga onda oni predstavljaju? Mene sigurno ne i ne dajem im ovlaščenje da govore i vode državu u moje ime. Imam dovoljno u glavi da mi ne trebaju posrednici tzv gle čuda narodni poslanici tj predstavnici naroda tj građana!
  U čije ime oni to ubijaju ili pozivaju i podstrekavaju na ubistva, ratove i krvoproliće pa onda dobiju svi odjednom kolektivnu amneziju kao da nikada ništa rekli nisu niti učinili? A jesu …
  Jednom ubica – uvek ubica.

  Američka demokratija je san svakog Premijera. Isto kao što je to i moral takođe …

  Aleksandar Vucic- ubicemo sto Muslimana za jednog Srbina
  https://youtu.be/8djtWmqoNNs

  https://www.facebook.com/Spartacus967/posts/10201027083914741

0 Shares
0 Shares
Copy link