Početna  /  Aleksandru Šešliji potrebna pomoć da dobije novo srce
Srbija Vijesti

Aleksandru Šešliji potrebna pomoć da dobije novo srce

Krajem maja 2011. srce Aleksandra Šešlije, koji korijene vuče iz Bileće, skoro je prestalo da kuca. Po svojoj prirodi uporan i predan poslu nije ni slutio da jedna banalna stvar poput nepreležane viroze, može da zada smrtonosan udarac. Dok je za njega to bila teško prihvatljiva realnost, doktori su upućivali na jedino moguće rješenje: transplantaciju srca. Od tog momenta njegov život sveo se na borbu.

Aleksandar Šešlija
Aleksandar Šešlija

Na poziv Aleksandrove prijateljice Snežane, koja živi u Trebinju, „Moja Hercegovina“ je odlučila da se priključi njegovoj borbi sa dobije novo srce i da pozove sve ljude koji žele da mu pomognu.

Prošle godine početkom marta Aleksandrovo srce je toliko oslabilo da je umalo izgubio bitku za život – EF mu je bio svega 18%.

– Zahvaljujući neverovatnom čovjeku, dr Bojanu Bagiju i njegovom timu odjeljenja anestezije i reanimacije, spašen sam. Izvukli su me iz čeljusti smrti i stabilizovali moje stanje, a zahvaljujući dr Bićanin Goranu sam hitno poslat u Klinički Centar Srbije. Tim stručnjaka, na čelu sa prof. dr Miljkom Ristićem i dr Emilijom Nestorović, mi je ugradio mehaničku pumpu za srce. Mehanička pumpa mi je privremeno produžila život i dala nadu da ću pomoću nje doživjeti transplantaciju – naveo je on na svojoj internet stranici.

Saša sa svojim sinom
Saša sa svojim sinom

U Srbiji je zbog nedovoljnog broja donora ova mogućnost svedena na minimum.

– Uspio sam da dočekam prvi rođendan svoga drugog sina i ne mogu vam opisati koliko sam srećan bio. Želja mi je da budem uz njih još dugo, dugo. Da bih bio uz svoju porodicu neohodna je transplantacija srca na AKH klinici u Beču. Za taj poduhvat nam je potrebno 120. 000€. S obzirom da moja porodica i ja nismo u mogućnosti da obezbijedimo ova sredstva, odlučili smo se da putem prikupljanja sredstava načinimo korak više u ovoj borbi za život – naveo je Aleksandar.

Šešlija je rođen 16. aprila 1969 god. u Čantaviru, odakle je i njegova majka. Imao je, kaže, tu sreću da živi u nekim od najljepših gradova bivše SFRJ: Subotici, Novom Sadu, Sarajevu, Dubrovniku.

– U onom nesretnom ratu smo izgubili sve što su moji roditelji stvarali, 1993. se iz Sarajeva vraćamo u Suboticu gde sam praktično od nule krenuo graditi svoju budućnost. Završio sam fakultet, ostao u svom rodnom gradu, zaposlio se, napravio jednu od najboljih IT službi medicinske informatike u Srbiji i tek što sam se skućio i osnovao porodicu, zadesila me je ova nevolja. Na kraju ove moje riječi želim da Vas zamolim da ne gubite vjeru u sebe i svoju snagu da mijenjate stvari – piše Aleksandar.

On ističe da vrlo dobro zna koliko je život čudesno nepredvidljiv i koliko je bitno da svaku priliku koju imamo iskoristimo na najbolji način.

– Želim da uz vašu pomoć dobijem ovu bitku i da budem uz svoju porodicu, potreban sam im! – poručio je Aleksandar.

Svi koji žele da mu pomognu u njegovoj bici novac mogu uplatiti na neki od žiro-računa koji se nalaze na ovom linku.

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap