Početna  /  Aleksandar Kojović podnio ostavku na mjesto direktora trebinjskog “Trendteksa”
Hercegovina Trebinje

Aleksandar Kojović podnio ostavku na mjesto direktora trebinjskog “Trendteksa”

TREBINJE – Direktor trebinjske poslovne jedinice firme „Trendteks“ Aleksandar Kojović podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju, a njegovu dužnost od sada će privremeno vršiti Denijal Kozličić, izvršni direktor ove firme.

aleksandar_kojovic

U telefonskom razgovoru, Kojović je za „Moju Hercegovinu“ rekao da je ostavku podnio prije 20 dana i to zbog zdravstvenih razloga. Potvrdu smo dobili i od Denijala Kozličića koji je rekao da će, bez obzira na ostavku, ova firma Kojoviću ostaviti otvorena vrata za buduću saradnju, zavisno od toga kako se bude razvijao projekat saradnje sa Vladom RS.

denijal_kozlicic4_mojahercegovina
Denijal Kozličić (FOTO: Moja Hercegovina)

– Neopozivu ostavku od Kojovića smo dobili 25. novembra, a ona je prihvaćena 5. decembra. Ostavka je naslovljena iz privatnih i zdravstvenih razloga i kao takvu smo je prihvatili – rekao je Kozličić.

Prema njegovim riječima, „Trendteks“ ima planove o širenju proizvodnje u Trebinju, a uskoro se očekuje i pokretanje novog pogona u Bileći.

– U Trebinju imamo 160 zaposlenih, a cilj nam je da zaposlimo od 250 do 300 ljudi. U Bileći već imamo kooperanta koji zapošljava oko 100 ljudi, radi zaštitunu odjeću za firmu Štil, a u novom pogonu možemo da zaposlimo još 200 do 250 ljudi. Ne ide to baš tom dinamikom koju bi menadžment firme želio s obzirom na svoju dobru pozicioniranost na ino tržištu i s obzirom na kontinuirane sigurne izvozne ugovore koje imamo na tržištima Njemačke, Švedske, Danske, Francuske – naveo je Kozličić.

Vlada RS još uvijek nije definisala vlasništvo nad ovom firmom u Trebinju, tvrdi Kozličić, a kada se to dogodi moći će dalje da pegovaraju o daljim investicijama u ovaj objekat.

– Vlada RS je u svom projektu zauzela stav da će možda i prije januara naredne godine kroz rebalans budžeta u ovoj godini izmiriti sve obaveze koje ima bivša firma Novoteks i na taj način sačuvati ovo kao jednu proizvodnu cjelinu. U protivnom, povjerioci stiču pravo da to rasprodaju i da krčme onako kako oni to hoće – zaključio je Kozličić.

Jelena Denda

11 Shares
11 Shares
Copy link