Početna  /  Aktivisti SNSD-a verbalno i fizički napali Aleksandra Gluvića, novinara i građanskog aktivistu
Izdvajamo Republika Srpska

Aktivisti SNSD-a verbalno i fizički napali Aleksandra Gluvića, novinara i građanskog aktivistu

Foto: FB
Sinoć je u banjalučkom naselju Petrićevac, prvo verbalno, a potom i fizički, napadnut Aleksandar Gluvić, novinar BN televizije i građanski aktivista. Razlog napada je, kako Gluvić piše na svom FB profilu, njegova namjera da uslika nepropisno parkiran kamion sa obilježjima SNSD-a, tačnije kandidata ove partije za inokosne funkcije. Gluvić je napad oca Nenada Malinića i sina Marka prijavio Policiji koja je sinoć na licu mjesta napravila zapisnik. Status Aleksandra Gluvića prenosimo u cjelosti.
Sinoć su me napali aktivisti SNSD-a, prvo verbalno, a zatim i fizički. Razlog napada je bio to što sam fotografisao kamion sa stranačkim plakatima SNSD-a, nepropisno parkiran na trotoaru.
Prijetnje je prvo uputio Nenad Malinić, vozač kamiona, da bi zatim pozvao svog sina Marka, koji je u vesternskom maniru prišao mom stolu, galameći i prijeteći, uhvativši me za vrat i otimajući mi telefon iz ruke.
Ljudi koji su sjedili u kafiću prišli su i odgurnuli Marka, koji je shvativši šta je učinio, vratio telefon na sto i otišao, ali nije propustio da dobaci da se on nikoga ne boji i da nema šta izgubiti, kako god se to moglo protumačiti.
Pola sata kasnije, stigla je i policija, napravila zapisnik uz komentar da će ga pronaći.
Ovo nije prvi put da sam se suočio sa prijetnjama i napadima zbog stvari koje činim, a koje smatram ispravnim.
Veliki broj ljudi, koje je Dodik jednom ili dva puta potapšao po ramenu, ponaša se bahato i osiono, misleći da mogu činiti šta god hoće, jer su pod “zaštitom” vlasti.
Na to nikada ne smijemo pristati i protiv takvih pojava u našem društvu moramo dići glas.
Sinoć sam to bio ja, ali sutra će i vas neko uhvatiti za vrat, zato što mu se neće svidjeti ono što mislite, ono što kažete ili napišete.
2 Shares
2 Shares
Copy link