Početna  /  Zima koja ne liči na sebe – ugodan februarski dan u Trebinju (FOTO)
Hercegovina Trebinje

Zima koja ne liči na sebe – ugodan februarski dan u Trebinju (FOTO)

U Trebinju danas natprosječno toplo za običan zimski dan. Trenutna temperatura, prema podacima meteorologa, u Trebinju je 21 stepen celzijusa. Vjetar je južni i duva brzinom 3–10 m/s, vlažnost vazduha je 32 procenta, a pritisak 986 milibara.

Šetnja trebinjskim ulicama (Foto: Moja Hercegovina)
Šetnja trebinjskim ulicama (Foto: Moja Hercegovina)

Poslijepodne se očekuje za koji stepen viša temperatura, a slično bi trebalo biti i sutra.

Ovo je, kažu meteorolozi, najtopliji februarski dan. Prošle godine je u Trebinju u februaru maksimalno izmjereno 16,8 stepeni celzijusa.

Bilo je februara, sjećaju se Trebinjci, kada se o Trifundanu, od sniježnih nameta, nije moglo ni do Berkovića. Ove je godine sunce, izgleda, bilo darežljivije.

Ako se ičim Trebinje danas moglo pohvaliti to je onda ono što čovjek ne može da dohvati i pokvari tako lako – sunce, koje se borilo sa nekim sumornim oblacima.

Februar u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)
Februar u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)

Poslije kišne sedmice, sunčani početak druge polovine februara obradovao je mnoge. Neki su zasukali rukave i počeli da svoje oranice spremaju za proljećne radove, drugi su odlučili da sunčani dan iskoriste za šetnju, uživanje, a oni najmlađi za iguru napolju.

Neki su se iznenadilii kada su jutros iz kuća izašli ušuškani u zimske kapute, pa su ih nakon nekoliko koraka prebacili preko ruke. Drugi su, pak, dobro procijenili, pa su se ulicama Trebinja šetali i u majicama kratkih rukava.

Navikli već da se „društvo“ igra sa njima, ljudi i u prirodu počinju da sumnjaju.

Igra prirode se nastavlja, a ako su zimi proljećne temperature, pitaju se Trebinjci, kakvo li ih iznenađenje čeka na proljeće.

U Trebinju je jutros izmjereno 18 stepeni, koliko je trenutno u Bileći. U Nevesinju je trenutno 13 stepeni, u Gacku 15, dok je na Čemernu izmjereno 12.

I u susjednoj Crnoj Gori obradovali su se prijatnim vremenskim prilikama.  U Podgorici je u 13 časova izmjereno 24, 8 stepeni, a u Ulcinju i Baru 27, što se, prema pisanju crnogorskih medija, ne pamti u posljednjih 65 godina.

Nikolija Bjelica

 

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link