Početna  /  Zdravko Krsmanović u Trebinju: Na izborima nemamo pravo na grešku
Hercegovina Trebinje

Zdravko Krsmanović u Trebinju: Na izborima nemamo pravo na grešku

“Trebinje je svima interesantno, a to potvrđuje i moguća kandidatura Emira Kusturice za gradonačelnika ovog grada, a Savez za promjene mora da odabere pravog čovjeka koji može da pobijedi, jer nemamo pravo na grešku. Ako je Trebinje gosparski grad mi moramo da tražimo čovjeka koji odgovara imidžu takvog grada”, rekao je ovo Zdravko Krsmanović, NDP-ov poslanik u Narodnoj skupštini RS, boraveći danas u Trebinju.

krsmanovic-ndp-trebinje
Konferencija za medije NDP-a u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)

On je naglasio da je još neizvijesno ko će biti kandidat za gradonačelnika Trebinja na predstojećim lokalnim izborima, te da će se o tome odlučivati tek početkom naredne godine.

„Naša obaveza je da se počnemo pripremati za lokalne izbore. Mi želimo da Savez za promjene ima po jednog kandidata u svim lokalnim zajednicama. Nemamo nikakvih uslova, niti tražimo bilo koju opštinu. Nama je cilj da imamo kandidate koji mogu pobijediti. Pobjeda Saveza za promjene, u oktobru naredne godine, definitivan je kraj jednog režima. Tada će početi da se odmotava klupko svega onoga što je urađeno ovim našim ljudima koji su opljačkani“, istakao je Krsmanović.

Stav NDP-a po pitanju budućeg gradonačelnika Trebinja iznio je predsjednik gradskog odbora ove stranke Slobodan Šaraba. On je izričit – NDP neće podržati ni Kusturicu, ni Vučurevića. Vučurevićeva kandidatura, smatra Šaraba, bila bi potpuni promašaj.

„Ja protiv Vučurevića apsolutno lično nemam ništa, ali imam protiv njega kao gradonačelnika, kao čovjeka koji radi jako loše. On miješa politiku i lične stvari. Grad Trebinje očito ne zna da na računu Vlade RS na računu posebnih namjena ima dva i po miliona, koje sva sreća nisu došle u Trebinje. Da je taj novac došao ovdje našao bi se na Bobar banci, pa bi propao. Vučurević je ličnost koja ne može dobiti izbore. S druge strane Kusturica nije Trebinjac. On poznaje Trebinje „od Saborne crkve do Bijelih platana“. Gradonačelnik treba da bude čovjek iz ovoga grada“, jasan je Šaraba.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici NDP-a ponovili su ranije iznesen stav da su izričito protiv poskupljenja struje u RS, a Krsmanović je zaprijetio i blokadom javnih institucija, ako kojim slučajem do toga dođe.

„Tim ljudima poručujemo sa ovoga mjesta da ukoliko se slučajno odluče na poskupljenje struje na bilo čiji zahtjev, Savez za promjene to neće dozvoliti. Mi želimo da znamo ko je taj koji će povući taj potez. Ako Vlada RS i predsjednik RS kažu da nema povećanja cijene struje, ako DNS kaže nema povećanja, mi jednostavno želimo da znamo ko misli suprotno. Ko god to bio imaće problem sa nama“, poručio je Krsmanović.

On je komentarisao i odnos crkve i politike u državi. Evidentno je, kaže Krsmanović, da se crkva previše miješa u politiku, a to se u Trebinju najviše vidi, kako je kazao, po uticaju vladike Grigorija.

„Mislim da se crkva mora odvojiti od politike. Ja nemam ništa protiv vladike Grigorija, naprotiv volim onako simpatične, ljepuškaste tipove, koji lijepo govore, koji su fini ljudi. To mi kao pravoslavcu prija, ali ja mislim da se ne smije toliko miješati u državne stvari. Ne previše, mora da postoji neka mjera“, naglasio je Krsmanović.

[mhc_antrfile naslov=”Vučurević: Šaraba da se izjasni u čije ime govori”] “Gospodin Šaraba nema šta meni da uskrati, ni na prošlim izborima NDP nije podržao Slavka Vučurevića, a ako on to kaže onda je sigurno da kanditat Saveza za promjene pobjeđuje na drugim izborima. Ne znam da li to govori u ime oba člana NDP-a ili samo u svoje ime. Vidjeli ste, došao je u klupe sa tri odbornika, a ostao je sam. Koliko znam, sada trenutno imaju dva člana NDP-a i trebalo bi uvijek da se izjasni da li govori u lično ime ili i u ime drugog kolege, koji je član partije“, kratko je prokomentarisao Vučurević Šarabine izjave.
[/mhc_antrfile]

Izbori u NDP-u su najavljeni za novembar,kada bi trebalo da, kako su istakli, izmijene dijelove statuta i programa. Podrška predsjedniku Draganu Čaviću, smatra Krsmanović, nije upitna.

Ko će bliže Draškoviću?

Slobodan Šaraba danas je komentarisao, kako je kazao „svojatanje“ Rodoljuba Draškovića, od strane pozicije i opozicije, nakon najavljenih milionskih investicija u Trebinje.

„To je čovjek koji ima svoj kapital. On je u ovom trenutku dobar sa Vučurevićem smo zato što treba da riješi tih 80 hektara zemlje, vidjećemo po kojoj cijeni će platiti. Draškovića treba uvažavati, ali on nema prava da duguje milionske iznose. To je novac penzionera i radnika, to znači da on pravi taj milionski kompleks od novca radnika. U trku za Draškovićem se uključio i SNSD u pravcu predizbornog marketinga“, siguran je Šaraba.

On je kritiku uputio lošoj politici SNSD-a i Vladi RS  koja je, po njegovim procjenama„zakopala tekstilnu industriju u Trebinju“, a sada hoće da je pred izbore oporavi.

Nikolija Bjelica

 

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Tako je!! Dodik i njegova ustaska banda moraju da budu uhapseni! Svi koji su sa ustasama u ovom ratu a i poslije rata pravili koalicije zbog svojih zajednickih privatnih firmi MORAJU da odgovaraju! Poslije Lijanovica cekamo Dodika u Foci! Nikakvi privatni i anti-srpski ustasko-Dodikovi refenrendumi ne dolaze u obzir!

    • Malo sa ustasama malo sa mudzahedinima….uveo je Dodig i bosanski jezik u Zvorniku. Ne samo da je spreman da se udruzi sa djavolom nego on i njegovi sledbenici njemu oduvjek sluze.

  • Pa zar nije sramota da mi koji smo kolijevka gusala nemamo Festival gusala a u Nisu se odrzava 5. Guslarski Festival i o tome niko ne obavjestava! Stalno neke vijesti iz Vojvodine kao da tamo nesto ima…..Vojvodina je selendraca u Srbiji a gradovi su BG,Kragujevac,Krusevac,Kraljevo,Nis i Leskovac….a manji gradovi tj do 100 000 stanovnika su Smederevo,Cacak,Uzice,Jagodina,Paracin,Cuprija itd. I nije da samo ima hercegovaca u Vojvodini jado moj ima ih vise od BG do Nisa.

    http://niskevesti.rs/index.php/kultura/item/5625-peti-festival-srpskih-guslara-u-svetosavskom-domu

0 Shares
0 Shares
Copy link