Početna  /  Zdravko Butulija: Vučurević je “pojeo i popio” trebinjsku omladinu
Hercegovina Trebinje

Zdravko Butulija: Vučurević je “pojeo i popio” trebinjsku omladinu

TREBINjE – Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Zdravko Butulija, predsjednik trebinjskog NDP-a Slobodan Šaraba i Petar Ivanković čelnik trebinjskog DNS-a danas su u Trebinju iznijeli niz optužbi na rad Skupštine Grada i gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Foto: Moja Hercegovina
Zdravko Butulija (Foto: Moja Hercegovina)

Slobodan Šaraba je istakao da je razlog održavanja konferencije za medije ispred Fakulteta za proizvodnju i menadžment upravo nemar gradskih vlasti i, kako je naveo, činjenica da fakulteti nisu dobili nijednu marku iz gradskog bužeta. Isto je ponovio i za Fudbalski klub “Leotar” i trebinjski Dom zdravlja, a potom se osvrnuo na nezakonit rad Skupštine Grada.

„Želimo da kažemo da Skupština Grada Trebinja radi nezakonito, da je današnje rukovodstvo Grada tu Skupštinu uvelo u nezakonit rad, da je to rukovodstvo grubo prekršilo zakon o lokalnoj samoupravi, da su počinili krivično djelo iz člana 354 Krivičnog zakona Republike Srpske, time što su nesavjesno vodili Skupštinu Grada i zbog toga smo ovdje”, rekao je Šaraba.

Naveo je da je cilj današnjeg zasijedanja Skupštine da se kroz rebalans budžeta i kroz Nacrt konsolidovanog budžeta ispeglaju brojne nezakonitosti koje su urađene u prethodnih šest mjeseci.

„Pitao bih  Slavka Vučurevića gdje su sredstva u budžetu od prodaje zemljišta. Do sada je od prodaje zemljšta trebalo da se prikupi nekih milion i trista hiljada maraka, a prikupljeno je samo 250 hiljada maraka. Takođe bih volio da nam objasni otkud povećanja od 130 na 290 procenata i na materijalne troškove i na gorivu. Svi znamo gdje to ide. Ide u kampanju”, jasan je bio Šaraba.

Foto: Moja Hercegovina
Slobodan Šaraba (Foto: Moja Hercegovina)

Zdravko Butulija je optužio rukovodstvo Skupštine Grada da grubo krši poslovnik i procedure djelujući na taj način nezakonito već duži period.

“Od 25. marta u Skupštini Grada sjede dva odbornika sa nelegitimnim mandatima. Tada je grubo prekršen poslovnik. Skupština je  verifikovala mandate prije usvajanja dnevnog reda što se oštro kosi sa predviđenim propisima. Mi nismo željeli, a ne želimo ni danas, da učestvujemo u radu institucije koja krši poslovnik koji je sama donijela“, naveo je Butulija.

Butulija je iznio u javnost drugu informaciju za koju kaže kaže da je mnogo bolnija. Navodi da su on i njegovi koalicioni partneri još prije godinu dana opominjali da je budžet ambicizan i neostvariv, jer u prvih šet mjeseci, kako tvrdi, nije ispoštovano ni 40 procenata neporeskih prihoda, gdje je od planiranih 9 miliona, prihodovano oko tri i po miliona. A pod stavkom kapitalnih ulaganja ostvarno je 20 posto od predviđenih šest milona.

Odbornik SNSD-a se osvrnuo i na nedavno potpisivanje 29 ugovora o pripravničkom radu u Gradskoj administraciji.

„Slavko Vučurević zaključio je 29 ugovora sa, kako je rekao, pripravnicima. To nije tačno, već sa volonterima koji za svoj rad neće dobiti ni marku. A ovdje je dio tog ugovora koji naravno ne treba gdje se kaže da Grad ne izdaje nikakvu novčanu nagradu u smislu naknade za rad po ugovoru, osim sredstava koji je dužan uplatiti za osnovne doprinose“, kazao je Butulija.

Dodao je da su za četiri godine iz gradskog budžeta za omladinu izvojena sredstva u iznosu od 80. 000 maraka i podsjetio da je u prethodnom mandatu SNSD-a izdvajanje bilo u iznosu od 300 000 mraka, skoro kao plata gospodina Vučurevića.

„Slikovito, to znači da je gradonačelnik u odlasku za samo četiri godine pojeo i popio trebinjsku omaldinu“, stava je Butulija.

Nosilac liste DNS-a na predstojćim izbrima, Petar Ivanković, naglasio je da skupštinska većina nijedan amandman opozicije nije uvažila, te dodao da trenutno u Gradskoj upravi radi 550 pripravnka, te da očekuje da će ih do drugog oktobra biti preko 600.

Foto: Moja Hercegovina
Petar Ivanković (Foto: Moja Hercegovina)

Miloš Bajović

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link