Početna  /  Zdrav kolektiv i entuzijazam čine čuda: Planinarsko društvo ''Vučji zub'' u misiji obnove planinarskog doma u Ublima (VIDEO)
Trebinje Video

Zdrav kolektiv i entuzijazam čine čuda: Planinarsko društvo ”Vučji zub” u misiji obnove planinarskog doma u Ublima (VIDEO)

Planinarsko društvo ”Vučji zub” iz Trebinja osnovano je 2007. godine. Danas ovaj kolektiv broji oko 80 članova. Od samog nastanka ovi entuzijasti su se borili za planinarski dom u Ublima, kako bi ga dobili na korišćenje te ga obnovili. Nakon brojnih peticija Grad Trebinje 2016. godine dodjeljuje Planinarskom društvu ”Vučji zub” planinarski dom na Ublima. Novembra 2018. godine kreće se u renoviranje potpuno ruiniranog planinskog doma.

Uz parolu ”Da smo zdravo” ovaj sjajni kolektiv svojim vrijednim radom i entuzijazmom daje primjer mnogima i potpuno posvećeno radi na popularizaciji prirode i rekreacije u prirodnim bogatstvima kojima smo okruženi. Oni žele vratiti Trebinje prirodi i napraviti planinarski dom za današnja i buduća pokoljenja. Danas kada smo zaista otuđeni od prirode više nego ikad, jedna ovakva inicijativa je za svaku pohvalu. Reklo bi se da je u pitanju aktivizam u svom esencijalnom obliku. Stoga ove vrijedne ljude treba podržati i njihovu ideju prepoznati a oni će to sigurno znati cijeniti. Rezultat njihovog rada je već vidljiv a konačni produkt njihove ogromne energije biće planinarski dom i prateće aktivnosti koje će, nema sumnje, mnoge odvojiti od tastatura i vratiti prirodi. Da smo zdravo!

Igor Svrdlin

111 Shares
111 Shares
111 Shares
Copy link