Početna  /  Završena deseta sjednica Skupštine Grada Trebinja – Izglasani prijedlozi o dodjeli Svetosavskih nagrada
Izdvajamo Trebinje

Završena deseta sjednica Skupštine Grada Trebinja – Izglasani prijedlozi o dodjeli Svetosavskih nagrada

Foto: MH Arhiv
Na Dnevnom redu desete sjednice Skupštine Grada Trebinja našle su se svega četiri tačke. Odbornici aktuelnog saziva Skupštine Grada Trebinja jednoglasno su donijeli odluku o dodjeli Svetosavskih nagrada istaknutim prosvjetnim radnicima, a dvije nagrade biće dodijeljene posthumno – Dušanu Kovačeviću i Danici Rikalo. Priznanjem za zasluge u oblasti vaspitanja i obrazovanja biće odlikovani i Dobroslav Grujičić, Milosava Ilić i Dragoslav Đordan.

Na danas održanoj, desetoj sjednici Skupštine Grada Trebinja jednoglasno je donijeta odluka da Svetosavskom nagradom za izuzetni doprinos u oblasti obrazovanja i vaspitanja budu posthumno nagrađeni Dušan Kovačević koji je radni vijek proveo u trebinjskoj Gimnaziji kao profesor sociologije, a obavljao je funkcije direktora i sekretara škole i Danici Rikalo, vaspitačica u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece ”Naša radost”.

Takođe, ovogodišnji laureati Svetosavske nagrade su Milosava Ilić, nastavnica u penziji koja je u Osnovnoj školi ”Sveti Vasilije Ostroški” obavljala i funkcije direktora i pomoćnika direktora, Dobroslav Grujičić, penzionisani profesor grupe mašinskih predmeta u Tehničkoj školi u kojoj je obavljao i funkciju direktora te Dragoslavu Đordanu, penzionisanom nastavniku u Osnovnoj školi ”Jovan Jovanović Zmaj” gdje je obavljao i funkciju direktora.

Nagrade će biti uručene na Svetosavskoj akademiji koja će se održati 26. januara u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Igor Svrdlin

 

2 Shares
2 Shares
Copy link