Početna  /  Završena 4. Sjednica Skupštine Grada Trebinja – Izabrani novi načelnici i direktori javnih ustanova, svi novoizabrani funkciju obavljaju kao vršioci dužnosti
Izdvajamo Trebinje

Završena 4. Sjednica Skupštine Grada Trebinja – Izabrani novi načelnici i direktori javnih ustanova, svi novoizabrani funkciju obavljaju kao vršioci dužnosti

Izborom i imenovanjem novih načelnika i direktora javnih ustanova završena je četvrta Sjednica Skupštine Grada Trebinja. Svi novoizabrani će funkciju obavljati kao vršioci dužnosti. Imenovano je pet vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja Gradske uprave a imenovani su i direktori javnih ustanova.

Nakon izbora novih načelnika odjeljenja, tačnije vršioca dužnosti, gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, pojasnio je da je dosadašnjih osam odjeljenja svedeno na 7 jer su odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i inspekcijske i poslove komunalne policije spojena u jedno odjeljenje koje će ubuduće zvati Odjeljenje za komunalno-inspekcijske poslove. Nove nazive imaće i Odjeljenje za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo i Odjeljenje za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje.

Slađana Skočajić imenovana je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje. Spasoje Radović će obavljati funkciju v.d. načelnika Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove, a Miro Gredo i Nenad Milićević će i dalje obavljati funkcije koje su imali i u prethodnom mandatu – Gredo će rukovoditi Odjeljenjem za finansije, a Milićević Odjeljenjem za opštu upravu. Kako je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, pojasnio, načelnika Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo predložio je Rodoljub Drašković, kao najznačajniji privrednik u Trebinju, a on je predložio Bojana Vučurevića koji je godinama obavljao različite funkcije u turističkom sektoru koncerna ”Swisslion Takovo”.

Imenovani su i v.d. direktora javnih ustanova, i to Mirjana Putica za direktora Turističke organizacije Grada Trebinja, Miljan Vuković za direktora Kulturnog centra Trebinje, te Radivoj Milić za direktora Doma mladih. Ranije je u pojedinim medijima objavljeno da će novoizabrani direktor JU ”Bazeni” biti Jovan Semiz, ali do toga danas zvanično nije došlo.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link