Za trebinjske rukometašice podrška iz Gradske uprave

TREBINjE – Grad Trebinje će u narednom periodu tokom takmičenja pružati punu podršku ženskom rukometnom klubu “Leotar” iz ovog grada, koji se nedavno plasirao u Premijer Ligu BiH, obećao je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, koji je za mlade sportistkinje i upravu kluba upriličio prijem u Gradskoj upravi.

rukometasice_leotara_mh_1
Rukometašice ŽRK “Leotar” sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem

Vučurević je naglasio da će se pobrinuti da mladim rukometašicama ništa ne nedostaje, jer je rezultat koje su postigle, kako kaže, pravi prmjer marljivog rada i truda cijelog sportskog kolektiva.

“Ovo je dokaz da Trebinje ima sportski potencijal i da ima određene stručne ljude koji mogu da u određenom sportu naprave ovakve rezultate. Ja sam izuzetno srećan jer je Trebinje pokazalo da sopstvenim snagama i sa svojom djecom može da pravi najviše sportske rezultate u okviru BiH pa i šire. Želim da kažem da će u Prvoj ligi BiH imati punu podršku od gradonačelnika. Pomoćemo im u opremi i tokom takmičenju, te u  svemu onome što dvadesetak djevojaka svojim radom zaslužuje”, istakao je gradonačelnikm Vučurević.

Naglasio je da su dosadašnja novčana ulaganja u ovaj sportiski kolektiv bila izuzetno mala, ali da će se to promijeniti u narednom periodu, jer je potencijal koj ima ŽRK “Leotar” veliki i treba ga njegovati.

“Želim da iskoristim priliku da apostrofiram i pozovem one koju su u FK “Leotaru” ostavili dubiozu od dva milona maraka, da vrate novac ovoj djeci Trebinja, jer očito da ovaj grad ima potencijala u fudbalu i u drugim sportovima. Mislim da bi bilo pošteno i korektno prema Trebinju i prema mladosti ovoga grada da se poduzmu mjere i da se vinovnici najveće sportske pljačke u istoriji Hercegovine procesuiraju i da se trebinjskom sportu vrati ukradenih dva miliona maraka”, rekao je Vučurević.

rukometasice_leotara_mh_2
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević

Za bolje rezultate, smatraju u klubu, dobro bi im došlo pojačanje u njihovim redovima.

Zdravko Komnenić, trener RK “Leotar”  istakao je da su uslovi u kojima su rukometašice trenirale i takmičile se bili skromni, ali da je uprkos tome veoma zadovoljan postignutim rezultatima.

Ako gradonačelnik ispuni data obećanja i da podršku ŽRK “Leotar” mlade Trebinjke se nadaju dugogodišnjem ostanku u Prvoj ligi BiH.

Prijemu kod gradonačelnika, pored rukometašica i trenera danas je prisustvovao i bivši reprezentativac Srbije Vlado Mandić, koji će, takođe, biti podška Trebinjkama.

Podsjećamo, pobjedom nad Ženskim rukometnim klubom „Dubica“ iz Kozarske Dubice, rezultatom 27:25, rukometašice Leotara su nakon deset godina osvojile titulu prvaka Prve lige Republike Srpske i plasirale u Premijer ligu BiH.

Nikolija Bjelica

Autor