Početna  /  ”Za sirac sira” održan deveti put – Ljubav, entuzijazam i drugarstvo (VIDEO)
Trebinje Video

”Za sirac sira” održan deveti put – Ljubav, entuzijazam i drugarstvo (VIDEO)

U nedelju, 5.7. tekuće godine, Planinarsko društvo ”Vučji zub” iz Trebinja organizovao je devetu brdsku biciklističku trku ”Za sirac sira” u selu Žakovo. Uprkos pandemiji korone, trka je i ove godine održana, čime je još jednom potvrđen ogroman entuzijazam članova PD ”Vučji zub”.

Ova, već tradicionalna trka odigrava se na zanimljivoj stazi u selu Žakovo, a pored promocije biciklizma, ova manifestacija ima za cilj i promociju hercegovačkih sela. Uprkos situaciji sa pojavom novog virusa korona, trka je održana, a takmičilo se i nekoliko učesnika sa strane. U duhu parole ”Važno je učestvovati” ali i promocije sporta kod mlađe populacije, akcenat stavljamo na samu inicijativu koja je potpuno volonterska te na učešće mladih, koji su se juče takmičili u dvije kategorije – juniori i najmlađi. U trci juniora viđen je spektakularan završetak, popularni foto finiš odlučivao je o pobjedniku, kada je Vanja Crnogorac u posljednim metrima trke prestigao do tada prvoplasiranog takmičara. Kad već pomenusmo samu trku, vrijedi pomenuti da je u glavnoj, tzv. ”elit” trci ubjedljivu pobjedu ostvario Petar Spaić, ”preletivši” tešku stazu za svega 15 minuta i 14 sekundi. U kategoriji žena pobjedu je odnijela Kristina Gudelj. U glavnoj trci učestvovalo je ukupno 13 učesnika – 10 muškaraca i 3 žene. U trci juniora prvo mjesto osvojio je gost iz Odžaka, Dado Bijelić, dok je u trci za najmlađe učesnike u posljednjim metrima staze pobijedio Vanja Crnogorac.

Uspješno je završena deveta trka ”Za sirac sira”, organizatori, učesnici i publika su se družili uz žakovski sir i sabirali utiske sa trka. Slijedi deseta, jubilarna trka, a nema sumnje da će organizatori dati sve od sebe da ovaj značajan jubilej obilježe na drugačiji način, uz brojna iznenađenja…

Igor Svrdlin 

1 Share
1 Share
Copy link