Vuković: Pronađen skank, heroin i kokain

GACKO – Pripadnici Policijske stanice Gacko pronašli su u Rudniku i termoelektrani /RiTe/ “Gacko” 89.9 grama skanka, dva grama heroina i bijeli grumen koji svojim morfološkim karakteristikama asocira na kokain, ukupne težine 255 grama, rekao je Srni zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoje Vuković.

Vuković je istakao da su pomenute količine narkotika pronađene nakon što su pripadnici Ministarstva bezbjednosti BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ u kotlu RiTe “Gacko” u petak, 27. jula, u jutarnjim časovima uništili veću količinu narkotičkih sredstava.

“Policijski službenici Policijske stanice Gacko su 27. jula u večernjim časovima došli do operativnih saznanja da se u krugu RiTe `Gacko` nalazi određena količina narkotičkih sredstava, nakon čega su izašli na teren i obavili uviđaj”, naglasio je Vuković.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su policijski službenici o ovom slučaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja elemenata krivične odgovornosti i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas za Alternativnu televiziju da je policija u subotu, 28. jula, dan nakon što je u RiTE “Gacko” spaljeno oko 700 kilograma raznih vrsta droge, u kontejneru u krugu termoelektrane pronašla određenu količinu kokaina, skanka i heroina.

Lukač je naveo da će policija, na osnovu naredbe Okružnog tužilaštva u Trebinju, saslušati i uzeti izjave od članova Komisije za uništavanje droge, koja funkcioniše pri Ministarstvu bezbjednosti BiH, a koja je zadužena za nadzor nad uništavanjem narkotika.

On je istakao da će se na osnovu istrage utvrditi da li je sve rađeno u skladu sa propisima, i da li je bilo propusta pri uništavanju narkotika ulične vrijednosti oko sedam miliona maraka.

 

Autor