Početna  /  Vukanović otkrio: Ilija Stanković kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja
Hercegovina Trebinje

Vukanović otkrio: Ilija Stanković kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja

Ilija Stanković (Foto: Moj Hercegovina)
Narodni poslanik Nebojša Vukanović u svom video blogu objavio je da će Ilija Stanković biti zajednički kandidat trebinjske opozicije za gradonačelnika na predstojećim lokalnim Izborima koji bi trebali biti održani 15. novembra ove godine. On navodi da je zajednički kandidat dogovoren od strane Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa i novosnovanog Hercegovačkog narodnog pokreta Rodoljuba Draškovića. Vukanović smatra da je on lično trebao biti kapiten trebinjske opozicije, jer je, kako kaže, to trebao biti na osnovu rezultata posljednjih Opštih Izbora, na kojima je osvojio najviše glasova u istočnoj Hercegovini, gledajući opozicione stranke. Odnosom SDS-a i PDP-a vidno je razočaran, a potvrdio je da je imao i svog kandidata za gradonačelnika Trebinja – dr Vidomira Parežanina.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, objavio je danas na svojoj internet stranici video blog u kojem se navodi da je odbornička lista njegovog Saveza za pravdu i red potvrđena od strane Centralne izborne komisije, a pored Trebinja i Gacka, svoje kandidate za odbornike Vukanović će imati i u Šipovu. Kako navodi Vukanović, CIK je zahtjevao određene dopune kad je u pitanju lista u Šipovu, što je on već učinio.

On smatra da je kandidat kojeg je on predložio imao odlične šanse za pobjedu na lokalnim Izborima, a radi se o dr Vidomiru Parežanina, naučniku svjetskog glasa, kako je naveo Vukanović u svom blogu.

Smatram da ću neosporno u Trebinju povući 80% glasova i da sam sinonim otpora, da imam ugled kod većine građana, iako sam uplatio novac i prijavio kandidata za gradonačelnika, ipak, nakon dogovora sa mojim ljudima, istomišljenicima, saradnicima ali i doktorom Parežaninom, smatram da je najbolja odluka da povučem kandidaturu profesora Parežanina i da on bude na mojoj odborničkoj listi koja će, bez sumnje, biti najjača opoziciona lista u Trebinju.” – naveo je Vukanović u svom video blogu.

Trebinjska opozicija izabrala je, bez konsultovanja sa Vukanovićem, zajedničkog kandidata za lokalne Izbore, a to će biti Ilija Stanković, ispred Srpske demokratske stranke, navodi Nebojša Vukanović. Ugovor o zajedničkom kandidatu, kako dalje navodi Vukanović, potpisali su SDS, PDP i Hercegovački narodni pokret – Rodoljub Drašković.

Neću biti partibrejker, podržaću Stankovića, ali hoću da se zna da to nije moj koncept

Iako razočaran ignorancijom trebinjske opozicije prema njemu, Vukanović navodi da će podržati Iliju Stankovića, iako je ”doveden pred svršen čin”.

”Doveden sam pred svršen čin, kao da pričate sa zidom, sve što sam govorio odbijalo se od njih, pogledajte samo posljednjih 10 dana, napravio sam pet nokauta režimu: od toga da su pronevjerili 4 miliona KM, napravili ekološku katastrofu u Mostaćima, ukraden je kamen sa trebinjske pijace, zatvorena je autobuska stanica, a pravi nokaut koji pokazuje bahatost sistema je moj upad na hacijendu Luke Petrovića, a biće tu još mnogo toga. ” – navodi vidno razočarani Vukanović u svom blogu i dodaje da će se ”založiti 100-110% jer Trebinje treba da se oslobodi ”.

On dodaje da je Stanković dobar i korektan čovjek, i da će se, u slučaju da pobijedi, sa njim moći sarađivati, ali da je ponižavajući odnos dijela opozicije prema njemu i da će javno pozivati ljude da iz SDS-a biraju mlade ljude, jer mora doći do smjene generacije, da bi se iz temelja promijenio sistem. Vukanović tvrdi da neće imati toleranciju prema nikome i da neće pristajati na kompromise, te da će insistirati na reviziji svega što je urađeno u Trebinju u posljednjih 8 godina, bez obzira ko je bio na vlasti.

Za kraj svog obraćanja putem video bloga, Vukanović je rekao da u slučaju pobjede opozicionog bloka zamjenik gradonačelnika treba da bude dr Vidomir Parežanin.

Igor Svrdlin

37 Shares
37 Shares
Copy link