Početna  /  “Vučureviću bićeš ubijen” – Ko prijeti smrću gradonačelniku Trebinja?
Hercegovina

“Vučureviću bićeš ubijen” – Ko prijeti smrću gradonačelniku Trebinja?

TREBINjE – Gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću na službenu mejl dresu Gradske uprave upućena je prije dva dana prijetnja smrću. Vučurević kaže da ovo nije prvi put da mu nepoznata osoba prijeti na ovakav način, te apeluje na Centar javne bezbjednosti (CJB) Trebinje i trebinjsko Okružno tužilaštvo da se posvete ovom slučaju, kako bi se otkrilo ko ga i sa kojim ciljem pokušava zastrašiti.

Slavko-Vucurevic-prijetnje-1

Prvi čovjek Trebinja, kaže, odlučio je da javnost upozna sa prijetnjama koje dobija, kako bi ukazao na navodni nemar nadležnih institucija, jer je, uvjerava, ranije prijetnje prosljeđivao CJB Trebinje i Okružnom tužilaštvu, ali da reakcija nije bilo.

Iz CJB Trebinje za “Moju Hercegovinu” su potvrdili da prijetnje njima nisu ranije prijavljivane, već da je ovo prva i da su o tome već obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

“Policijski službenici Centra kriminalističke policije rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 169. Krivičnog zakona Republike Srpske”, rekla je inspektorka kriminalističke policije Borjana Petijević.

Vučurevića, kaže, nije zastrašila poruka “Vučureviću bićeš ubijen. Majku ti je***”.

“Ovo nije prvi put da primam ovakve poruke i ja se ovakvih poruka ne bojim, ali se bojim da organi koji su i ranije znali za ovo ne preduzimaju ništa i da ni ovoga puta neće postupiti kako treba. Ja ne znam je li ovaj spreman da izvrši to djelo ili nije, to je drugo pitanje. Ali zbog lične bezbjednosti, mira u ovom gradu i građana želim da se ovo riješi i da imamo konačan uvid ko, na koji način i po čijem nalogu šalje ovakve poruke koje uznemiravaju ne samo mene nego i širu javnost”, rekao je gradonačelnik Vučurević koji je povodom prijetnji danas sazvao konferenciju za novinare.

Slavko-Vucurevic-prijetnje-2

Pokušali smo da dobijemo odgovor iz Okružnog tužilaštva da li su išta preduzeli po ovom pitanju, ali na naše pozive niko nije odgovarao.

Nikolija Bjelica

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
10 Shares
10 Shares
Copy link