Petak, 17.01.2020
More
  Početna Vijesti

  “Vučureviću bićeš ubijen” – Ko prijeti smrću gradonačelniku Trebinja?

  Podijeli:

  TREBINjE – Gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću na službenu mejl dresu Gradske uprave upućena je prije dva dana prijetnja smrću. Vučurević kaže da ovo nije prvi put da mu nepoznata osoba prijeti na ovakav način, te apeluje na Centar javne bezbjednosti (CJB) Trebinje i trebinjsko Okružno tužilaštvo da se posvete ovom slučaju, kako bi se otkrilo ko ga i sa kojim ciljem pokušava zastrašiti.

  Slavko-Vucurevic-prijetnje-1

  Prvi čovjek Trebinja, kaže, odlučio je da javnost upozna sa prijetnjama koje dobija, kako bi ukazao na navodni nemar nadležnih institucija, jer je, uvjerava, ranije prijetnje prosljeđivao CJB Trebinje i Okružnom tužilaštvu, ali da reakcija nije bilo.

  Iz CJB Trebinje za “Moju Hercegovinu” su potvrdili da prijetnje njima nisu ranije prijavljivane, već da je ovo prva i da su o tome već obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

  “Policijski službenici Centra kriminalističke policije rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 169. Krivičnog zakona Republike Srpske”, rekla je inspektorka kriminalističke policije Borjana Petijević.

  Vučurevića, kaže, nije zastrašila poruka “Vučureviću bićeš ubijen. Majku ti je***”.

  “Ovo nije prvi put da primam ovakve poruke i ja se ovakvih poruka ne bojim, ali se bojim da organi koji su i ranije znali za ovo ne preduzimaju ništa i da ni ovoga puta neće postupiti kako treba. Ja ne znam je li ovaj spreman da izvrši to djelo ili nije, to je drugo pitanje. Ali zbog lične bezbjednosti, mira u ovom gradu i građana želim da se ovo riješi i da imamo konačan uvid ko, na koji način i po čijem nalogu šalje ovakve poruke koje uznemiravaju ne samo mene nego i širu javnost”, rekao je gradonačelnik Vučurević koji je povodom prijetnji danas sazvao konferenciju za novinare.

  Slavko-Vucurevic-prijetnje-2

  Pokušali smo da dobijemo odgovor iz Okružnog tužilaštva da li su išta preduzeli po ovom pitanju, ali na naše pozive niko nije odgovarao.

  Nikolija Bjelica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI