Početna  /  Vučurević: Trebinje neće u Zajednicu opština turskog svijeta
Hercegovina

Vučurević: Trebinje neće u Zajednicu opština turskog svijeta

TREBINJE – Ideja o ulasku Trebinja u Zajednicu opština turskog svijeta nikada nije postojala niti će ikada postojati, kazao je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, komentarišući navode Udruženja građana “Bunt”, koje je medijima dostavilo otvoreno pismo u kome se navodi kako se iz gradske administracije šire glasine o gradonačelnikovoj namjeri da se pristupi Zajednici opština turskog svijeta. “Bunt” je u pismu tražio da gradonačelnik te glasine demantuje.

Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Gradonačelnik Vučurević smatra da iza “Bunta” stoji SNSD, dok šef kluba poslanika trebinjskog SNSD-a Zdravko Butulija to demantuje i tvrdi da nikada ranije nije ni čuo za postojanje ovog udruženja.

Obraćajući se novinarima u Gradskoj upravi u Trebinju Vučurević je iznio niz optužbi na račun Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a za  “Buntovu” poruku Vučurević ima svoju teoriju. To znači, smatra on, da je došao na prvo mjesto, kako je kazao, liste ljudi koje treba “likvidirati i izmisliti krivični proces protiv njih, u cilju dezavuisanja Saveza za promjene i stvaranje klime za predstojeće lokalne izbore”.

“Radi se o organizovanoj hajci. Fantomska organizacija “Bunt” je sigurno produžena ruka SNSD–a. Ja evo stojim na liniji potpune borbe protiv kriminala I korupcije i pljačkaša koji su Grad Trebinje i Republiku Srpsku doveli do propasti. Stojim potpuno uspravno i nedovosmisleno naspram kriminala i korupcije koji predvodi Milorad Dodik i njegov SNSD. Reakao sam već, a reću i danas, radi vas i radi javnosti Trebinja i Republike Srpske – patriote iz Elektroprivrede su dali za Kulturni centar u Trebinju hiljadu maraka donaciju od ukupnog prihoda koji se kreće, u HET-u i TE Gacko, preko 250 miliona maraka”, rekao je Vučurević, te podsjetio da je Turska agencija dala milion i 200 hiljada evra za rekonstrukciju Kulturnog centra u Trebinju i sanaciju zidina Starog Grada.

Vučurević je ovom prilikom istakao da će on uvijek biti otvoren za saradnju sa svima onima koji žele da doprinesu razvoju Trebinja, bez obzira, kako je naglasio, kako se oni zvali i odakle dolazili.

Šef kluba poslanika trebinjskog SNSD-a Zdravko Butulija odbacuje povezanost “Bunta” i SNSD-a, te naglašava da ga ne može iznenaditi ako se desi to da gradonačelnik zatraži saglasnost za ulazak Trebinja u Zajednicu opština turskog svijeta.

“Za takvu inicijativu mi nismo do sada čuli, ali od Saveza za promjene, a pogotovo od Vučurevića, svašta je za očekivati. Takva je inicijativa, onda, moguća. Ako se tako nešto desi i ako prijedlog bude upućen Skupštini, mi ćemo to spremno dočekati i potruditi se da jedna takva inicijativa ne dobije potrebnu saglasnost od Skupštine Grada”, poručio je Butulija.

Zdravko Butulija (Foto: MOja Hercegovina)
Zdravko Butulija (Foto: MOja Hercegovina)

Udruženje građana “Bunt” nije poznato trebinjskoj javnosti.

Nikolija Bjelica