Početna  /  Vučurević poručio Dodiku: “Miševi poput tebe ne mogu srušiti Slavka Vučurevića”
Hercegovina Trebinje

Vučurević poručio Dodiku: “Miševi poput tebe ne mogu srušiti Slavka Vučurevića”

TREBINjE – Javnom tribinom u naselju Police trebinjski Savez za promjene večeras je zvanično započeo kampanju za lokalne izbore, koji će se održati 2. oktobra. Veliki broj okupljenih građana na novoizgrađenom sportskom terenu imao je priliku da čuje planove Saveza za promjene, te istaknute političare koji su došli da stanovnike ovoga naselja pozovu da podrže Slavka Vučurevića u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

”Ne može se ljagom, izmišljotinom i sramotom ništa postići u poštenom dostojanstvenom trebinjskom i hercegovačkom narodu”, poručio je na početku svog obraćanja aktuelni trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević.

Poslao je i poruku Miloradu Dodiku da niko ne može srušiti Slavka Vučurevića, čak ni predsjednik Republike Srpske.

”Minorni tipovi, miševi i kukavice, političkog i ljudskog tipa kao ti ne mogu srušiti ne samo Slavka Vučurevića, nego nijednog časnog Hercegovca”, rekao je Vučurević.

Govoreći u političkim protivnicima, odnosno SNSD-u i koaliciji, Vučurević je poručio Trebinjcima da ”ostanu dostojanstveni i da se ne prodaju za nešto što nije dostojno čovjeka”.

”Ja u svom Trebinju vidim samo dostojanstvo, a oni koji su naspram mene neka pokažu gdje su ga stekli i šta je to iza njih dobro, pošteno i dostojanstveno urađeno u Trebinju. Ja ću se povući ako ima mikron od toga. Ali nema! U našem gradskom budžetu ima dovoljno para za sve koji nemaju, ne trebaju se prodavati. U energetskom sektoru zadnjih dana zaposleno je više lica, a među primljenima su i supruge osuđenih lica, kao i osuđenici za krivična djela rasturanja droge, pljačke, nasilništva, itd. Niko od njih ne spominje socijalnu kartu, kao što meni spominju. Ja sam je napravio i ja je držim i mogu s ponosom da kažem da ću u gradsku upravu zaposliti 70 djece poginulih boraca, što nisu oni uradili u čitavoj Republici Srpskoj”, odlučno je kazao Vučurević.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Vučurević je obećao i niz novih projekata, te 2.000 radnih mjesta u narednih godinu i po dana na području Trebinja.

”Završava se tender da Trebinje prvi put u istoriji dobije snabdjevanje svih visinskih zona i svih gradskih i prigradskih zona vodom, prvi put u istoriji Trebinje će riješiti pitanje otpadnih voda, prvi put Trebinje će gradi pet hotela, prvi put gradi se sunčani grad… Danas me zvao Rodoljub Drašković i pitao da li je tačno da je ministar spoljnih poslova BiH rekao da ce kineska ambasadorka doći jer jedan kineski partner želi da uđe kao investitor u taj grad. Rekao sam da je tačno, ali ne zato što vas svojataju iz SNSD-a kao da su vas oni doveli i da ste njihov kunić, nego zato jer mi u Trebinju želimo da se to gradi, a ti si bio idejni tvorac. Prvi put Trebinje ce dobiti najveći autlet centar jer smo našli investitora i potvrdili to”, obećao je Vučurević.

Akcenat je stavljen, poručio je, i na radna mjesta u poljoprivrednom sektoru.

”Grad Trebinje sprema ponude da zajedno sa jednom privrednom bankom zaposlimo 400 do 500 ljudi u poljoprivredi. Izgradnjom plastenika, farmi, svega onoga što će oživjeti poljoprivrednu proizvodnju i nasade voća, svega što treba da radimo sa ciljem da imamo hranu za sebe i turiste koji dolaze”, dodao je Vučurević.

”Sačuvajte svoje dostojanstvo, branite svoje dijete, branite svoje kućne pragove, zalažite se za svoju ulicu i grad i za svoj narod”, zaključio je aktuelni trebinjski gradonačelnik.

Član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić pozvao je građane Trebinja da podrže Slavka Vučurevića u njegovoj ponovnoj kandidaturi za gradonačelnika, jer smatra da jedino na taj način Trebinje može postati centar ovog regiona i cijele Republike Srpske.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

”Zajedno smo u ovih zadnjih nekoliko godina izborili desetak miliona donacija, koje pomalo od Trebinja čine drugačiji grad. Sa njim smo otvorili grad prema svijetu, ovdje su strani ambasadori češće nego u većim sredinama, osjećaju se prijatnije, i uvjeren sam da bi taj kontinuitet zajedničkog nastupa mogao da obezbijedi da još vise napravimo za Trebinje i Trebinjce”, istakao je Ivanić.

Šef Kluba poslaika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je kako je SDS u punom kapacitetu dao podršku Slavku Vučureviću, koji je, kako kaže ”poslije četiri godine zaslužio da opet bude gradonačelnik Trebinja”.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

”Slavko nije samo u ovoj borbi. Ja se nadam da će Trebinje zajedno sa Slavkom biti mnogo otvorenije za sve građane, jer ovdje ima mjesta i za jedne i za druge i za treće, i ja sam ubijeđen u tom slučaju da će mnogi investitori mnogo češće kucati na ova vrata u naredne četiri godine”, poručio je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović u Policama je poručio kako Slavko Vučurević nije samo simbol Trebinja, nego je i simbol slobode.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

”Ponosan sam na Slavka kada sam pročitao da je grad Trebinje bio tema sjednice Vlade Češke, da je jedna od tačaka bila da se pomognu projekti u Trebinju, da Evropa zna da postoji jedno mjesto u Republici Srpskoj koji vodi Slavko Vučurević i koje vrijedi i za koje se treba boriti. Vi ovdje treba da kažete – Ne mafija, da život! Mi na vas apelujemo ljudskom riječju, nikakvom kupovinom, nikakvim prevarama, nikakvim lažima, da 2. oktobra date ogromnu podršku našem Slavku Vučureviću da ovdje on Luki Petroviću pokaže šta znači biti čovjek kojeg Trebinje poštuje. Pozivam vas da upravo ovdje u Trebinju pokažete ko je patriota, a ko je izdajnik, da svima to jasno kažete – njihovo će mjesto biti ili u Foči, ili u Istočnom Sarajevu, a ima kapaciteta i u Banja Luci. Iako nude pare, a čuo sam da hodaju po kućama, samo recite ”dajte”, to su vaše pare, to su ukradene pare, bar ih uzmite sebi, a 2. oktobra iza paravana znate kako ćete glasati – jedino snagom vašeg razuma, jedino tako! Ja vam obećavam – zajedno s vama ćemo za dvije godine vratiti HET i Elektroprivredu, jer pripada vama, a to smo i dokazali kako se radi”, rekao je energično Borenović.

Građanima su se večeras obratili još predsjednik Gradskog odbora SDS-a Vidomir Begenišić, Momčilo Bodiroga iz Pokreta za Trebinje, te Krsto Jandrić potpredsjednik NDP-a.

Nikolija Bjelica 

 

288 Shares
288 Shares
288 Shares
Copy link