Početna  /  Vučinić: Novim zaduženjem od 10 miliona KM, SNSD i partneri u Trebinju pokazali da su svjesni da im se bliži kraj! Neka ovo bude žuti karton, dogodine ćemo im dati crveni karton!
Izdvajamo Trebinje

Vučinić: Novim zaduženjem od 10 miliona KM, SNSD i partneri u Trebinju pokazali da su svjesni da im se bliži kraj! Neka ovo bude žuti karton, dogodine ćemo im dati crveni karton!

Đorđe Vučinić, poslanik liste Za pravdu i red u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske oglasio se putem društvene mreže Fejsbuk povodom novog zaduženja Grada Trebinja. On se obratio svim onim građanima koji su, iz ma kojeg razloga, podržali aktuelnu lokalnu vlast poentirajući da će glas koji su dali danas prouzrokovati novo kreditno zaduženje koje će se vraćati u narednih nekoliko decenija. Za primjer je uzeo Bileću koja je još uvijek blokirana zbog duga prethodne vlasti, tačnije SNSD-ovog Miljana Aleksića. Kao posljednju šansu vidi naredne lokalne izbore kada će, kako je naveo, aktuelna vlast u Trebinju dobiti crveni karton, čega su, smatra on, itekako svjesni.

Grad Trebinje se na današnjoj sjednici Skupštine Grada Trebinja trebao zadužiti za 5 miliona konvertibilnih maraka, a na samom početku sjednice gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, predložio je dodatnu tačku Dnevnog reda na kojoj će se odlučivati o još jednom kreditnom zaduženju u iznosu od 4,9 miliona KM, što iznosi gotovo 10 miliona maraka novog kreditnog zaduženja. O obje odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju odbornici će se izjasniti po hitnom postupku. Đorđe Vučinić je reagovao na novo kreditno zaduženje nakon kojeg će Grad Trebinje, tvrdi on, biti ukupno zaduženo skoro 30 miliona KM?! Njegovu objavu prenosimo u cjelosti i bez izmjene.

VAŽNO OBAVJEŠTENjE građanima Trebinja koji su podržali SNSD, US, SP, NDP i (tada) DNS glasom za rođaka, kuma, prijatelja ili poznanika na nekoj od ovih lista 2020. godine ili su glasali za te ljude da bi dobili pripravnički, ugovor o djelu, struju u selu, 100 KM ili par metara asfalta:

Danas će taj vaš glas otići za novo zaduženje u iznosu od 10 MILIONA KM, što će dovesti do cifre od BLIZU 30 MILIONA KM kada je u pitanju zaduženje Grada Trebinja.

Poređenja radi, iako je tri puta manja lokalna zajednica, Bileća je bila zadužena oko 20 miliona KM (manji dio je vraćen do sada), a za posljedicu je imala da mjesecima nije u stanju da isplati plate radnicima, a u nekim slučajevima i preko godinu dana.

Između ostalog, u Trebinju prije DVIJE godine SVI smo zaduženi 600.000KM (+ kamate) za izgradnju AERODROMA, 1.000.000KM (+ kamate) za izgradnju SLOBODNE ZONE, 600.000KM (+ kamate) za izgradu POSLOVNE ZONE.

Da, sad se pitate šta je to i gdje nam je novac!?

Nemojte se žaliti na skup parking, što su vam skuplji računi za vodu i komunalne usluge, a ni na to što ste umjesto 50-100 KM platili 200-300-400 KM poreza na imovinu, jer će očigledno to biti bagatela u odnosu na ono što može da se desi.

Svi vi imate priliku za manje od godinu dana da ispravite grešku, ali plašim se da će to biti posljednja šansa.
Očigledno su i oni svjesni da im se bliži kraj, s obzirom da su do prije sat vremena planirali novo zaduženje od 5 miliona, da bi prije sat vremena predložili JOŠ PET MILIONA, i jasno im je kakve su im namjere prema građanima i budućnosti koja ostaje nakon njih.

Bileća nam je najbolji primjer za to.

Još uvijek ima vremena do donošenja odluke, barem 2-3 sata, pa utičite na prijatelje, kumove, poznanike i sve one kojima ste dali vlast u ruke da vam ne vraćaju na ovakav način, jer će se ova zaduženja vraćati narednih par decenija!
Neka im ovo bude ŽUTI KARTON, a CRVENI ćemo im skupa dati na jesen 2024. godine i konačno osloboditi Trebinje!

Igor Svrdlin

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap