Početna  /  Vučić: U Srebrenici su me udarali, ali nisam spustio glavu
Srbija Vijesti

Vučić: U Srebrenici su me udarali, ali nisam spustio glavu

Aleksandar Vučić je danas održao konferenciju za medije gdje je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, ali i regionu.

aleksandar_vucic_mh_1

Vučić je komentarisao navode da je navodno obustavljena istraga u predmetu o napadu na nejga prošle godine u Srebrenici.

“Kažu da sam ja izmislio i namjestio te stvari; super, ja sam kriv, samoubica po prirodi i šta god kažete, ajde samo ostavite Srbe na miru. Mi ćemo da se bavimo ozbiljnim stvarima i razmišljamo o budućnosti. Umijemo da gledamo u budućnost i ne plašimo se rada. Radićemo sve da u budućnosti popločamo bolji put našim odnosima”, kazao je.

Kazao je da je imao poziv da ode na forum u Dubrovnik, ali se nije osjećao dobrodošlim.

“Imao sam dvostruki poziv da odem na Dubrovački forum, ali mi je na pristojan način rečeno da nisam dobrodošao i ničim se ne bih osramotio, kao što se nisam osramotio u Srebrenici. Nijedne sekunde nisam spustio glavu. Pogođen sam s više kamenja, cipela, udarili su me dva puta nogom i rukom. Nisam zakukao niti spustio glavu. Pomirio sam se i mislio da je kraj. Rekao sam sebi: Ne smiješ osramotiti Srbiju niti srpski narod, digni glavu i prođi”, poručio je Vučić i nastavio:

“Tako bih isto došao u Dubrovnik i ne bih se osramotio. Ne želim da igdje idem nepozvan i namećem nekom Srbiju. Ovdje se nastavlja ping pong, a Srbija u tome neće učestvovati. Protiv našeg naroda i zemlje se vodi aktivna politika i tu je najmanje riječ o predizbornim kampanjama”.

Dodao je da je pred Srbijom mnogo važnih posjeta i sastanaka u narednom periodu.

“Zahvalan sam svim našim prijateljima i ambasadora koji su nas saslušal i mislim da poštuju stanovište i ponašanje republike Srbije. Pred nama je mnogo važnih posjeta koje iz dana u dan dolaze i nadam se da ću imati više vremena da se posvetim ekonomiji, minimalnoj cijeni rada i zapošljavanju naših ljudi u javnom sektoru”.

Na pitanje šta će uraditi ukoliko dođe do sjednice Vijeća za implementaciju mira gdje se može desiti da dođe do zabrane održavanje referenduma u Republici Srpskoj.

“Zamoliću predstavnike da dođu u Beograd i sa nama se konsultuju, kažem zamoliću jer ja tu nemam nikakve ovlasti. Tražiću od Dodika i Ivanića da se nađemo i vidimo kako što manju štetu da napravimo svom narodu”, istakao je.

0 Shares
0 Shares
Copy link