Početna  /  Vučić: Strane diplomate da prestanu “mješati karte”
Srbija Vijesti

Vučić: Strane diplomate da prestanu “mješati karte”

Neću da ispunjavam naloge stranih ambasada u Srbiji, rekao je sinoć predsjednik Vlade Srbije Aleksadar Vučić i poručio stranim diplomatama da u Srbiji počnu da se odvikavaju od mješanja u unutrašnje njene stvari.

aleksandar_vucic_mh_1

“Hoću da razgovaram s njma, da ih čujem, saslušam, ali neću da ispunjavam njihove naloge”, rekao je Vučić za Hepi TV.

Na konstataciju da su pojedine ambasade navikle da “mješaju karte” u Srbiji, Vučić je poručio da počnu od toga da se odvikavaju.

“Možda oni ponovo uspiu, ali kao što je pušačima teško da se odviknu cigareta, neka i oni pokušavaju da se odviknu od toga. Ovdje će naš narod da odlučuje o svojoj budućnosti, a oni će uvijek biti pozvani da kažu stavove svoje zemlje koje ćemo uvijek da poštujemo”, rekao je predsjednik Vlade Srbije.

Vučić je konstatova da sve ambasade imaju svoj interes u Srbiji, interes svojih država, koji se nekada poklapaju sa interesima Srbije, a nekada ne. “Imamo ljude s kojima nam se uvijek sretnu pogledi na svijet, i one s kojima se to rjeđe događa. Poštujemo i jedne i druge, ali oni su tu da štite interes svoje države, a ne naš. Interesi njihove države su prioritet njihovog djelovanja u Srbiji, kao što su interesi Srbije prioritet naših ambasada u svijetu”, rekao je Vučić.

Srpski premijer je istakao da je politička situacija u brojnim državama u regionu nestabilna, za razliku od Srbije i da je zato zahvalan narodu što mu je dao podršku veću od 50 odsto na izborima. Kako je objasnio, da nije dobio 50 odsto Srbija bi propala, jer bi svaka vlada, kakvu god koaliciju da formira, morala da pravi “trule kompromise”.

0 Shares
0 Shares
Copy link