Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Vučić: Srbija će pronaći ubice Olivera Ivanovića!

  Podijeli:

  Izražavajući saučešće porodici Ivanović i Srbima na Kosmetu u svoje ime, kao i u ime države Srbije, Vučić je istakao da je ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju teroristički akt.

  Govoreći nakon vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost koju je sazvao nakon ubistva Ivanovića, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je dogovoreno formiranje bezbjednosnih organa Srbije čiji će zadatak biti da analizira sve informacije nadležnih organa u Prištini, EULEKS-a i UNMIK-a, kao i da učestvuje u istrazi kako bi se otkrili nalogodavci i izvršioci ovog terorističkog akta, bez obzira o kome se radi.

  Vučić je rekao da će Srbija pronaći ubicu jer postoje određeni podaci i dokazi, ali da će zvanični Beograd čekati reakciju iz Prištine i međunarodne zajednice.

  “Ubijen je čovjek koji, sasvim sigurno, nije pozivao na sukob Sreba i Albanac. Ovo je napad prije svega na porodicu, Srbe na Kosmetu i Srbiju i ubice će odgovarati. To mora biti jasno”, rekao je Vučić.

  Predsjednik Srbij je naglaiso da se delegacija Srbije danas povuklala sa pregovora u Briselu, zbog ubistva Ivanovića, ali i prijetnji ratom i ratnim sudkobima. Kao pravog gospodara Kosova označio je predsjednika Demokratske partije Kosova i parlamenta samoproglašenog Kosova, Kadri Veseljija, koji je danas najavio da se “albanska vojska neće zaustaviti do Niša”.

  “Razumjeli smo prijetnje i ćutanje međunarodne zajednice. Postoje ideje unutar KFOR a da prekinu zajedničke kontrole administrativne linije sa Vojskom Srbije i upozoravam da niko neće moći da izazove destabizaciju sjevera Kosmeta ili centralne Srbije”, istakao je Vučić.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI