Početna  /  Vučić odlučio: Građani Srbije ne idu na izbore
Srbija

Vučić odlučio: Građani Srbije ne idu na izbore

BEOGRAD – Vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić. On je svoju odluku obrazložio velikim poslom koji čeka Srbiju.

vucic-aleksandar-srbija
Aleksandar Vučić (FOTO: Kurir)

– U ovom trenutku bilo bi neozbiljno da idemo na izbore – rekao je Vučić i dodao da je njegov posao da radi u interesu građana i da su Unesko, pristupni pregovori i reforme bitnije od izbora.

Nabrajajući afere, počev od poplava, helikoptera, prisluškivanja, koje je okakterisao kao brutalne kampanje za rušenje Vlade, premijer je istakao da želi da građani vide sa čime on i njegovi saradnici suočavaju.- Radićemo svom snagom – rekao je Vučić.

On je takođe rekao da veruje da će platforma za pregovaračko poglavlje 35, koje se bavi pitanjem Kosova i Metohije, biti povoljnija za Srbiju i drugačija nego što je nacrt koji se pojavio u javnosti, kao i da amandam koji su predložile Nemačka, Velika Britanija i Hrvatska – neće ni biti.

“Moje pitanje je šta je što možemo da promenimo. Verujem da amandana neće ni biti i da će nešto drugačiji i povoljniji biti predlozili iz platforme za pregovaračko poglavblje 35”; rekao je Vučić na TV Pink.

On je naglasio da Srbija treba da ostane na evropskom putu, jer tako postaje jača. “Moj posao je da isplatim svakog meseca plate i penzije za 2,5 miliona ljudi, koje ni jednog meseca ne smeju da kasne, a mora da ih bude za sledeći mesec.

Čak 60 odsto robe mi izvoziomo u EU, šta ako se odreknemo onih kojimaizvozimo toliko procenat naših roba, uključujući i region u koji izvozimo još 13 odsto” rekao je Vučić odgiovarajući na pitanje da li posle svih dešavanja politika i EU i Kosovo može da opstane.

Vučić je izjavio večeras da predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić ima pravo na svoje mišljenje o tome šta treba raditi sa Kosovom, ali da se on sa tim ne slaže.

“Kostić je na mene ostavio utisak poštenog čoveka. On ima opravo na svoj stav, sud i mišljenje. Ja se ne slažem sa njegovim stavom”, kazao je Vučić i dodao da je ponosan na Srbiju što Kostića sutra “niko neće nazvati izdajnik”.

On je kazao da je veoma loše vreme za izjave koje ukazuju na to da Srbija treba da se odrekne Kosova, u trenutku kada Srbija pokušava da pronađe argumente da druge države ne glasaju za ulazak Kosova u Unesko.

Podsetimo Kostić je kazao da je u ovom trenutku jedina politička mudrost kako dostojanstveno napustiti Kosovo i da “neko ovom narodu mora da kaže da Kosovo više nije ‘de fakto’ niti ‘de jure u našim rukama”. Kostić se ogradio i kazao da to nije stav SANU, već njegov lični stav.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap