Početna  /  Vučić: Ne zloupotrebljavam funkciju premijera
Srbija

Vučić: Ne zloupotrebljavam funkciju premijera

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da ne zloupotrebljava svoju funkciju premijera tokom predizborne kampanje u Srbiji.

Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)
Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

“Nigde ni na koji način ni u prenesenom smislu niste mogli da vidite da govorim loše o bilo kome i da zloupotrebljavam funkciju u bilo kom smislu”, rekao je Vučić nakon polaganja kamena temeljca za hotel Hilton u Beogradu. 

Upitan da li time što često otvara fabrike i polaže kamene temelje zloupotrebljava svoju funkciju premijera, Vučić je odgovorio da radi isto kao i ranije i da želi da se diči postignutim rezultatima, jer misli da je to važno za Srbiju.

“To ste me već pitali, ali odgovoriću vam opet. Radim isto kao i ranije, samo se razlikuje, jer je drugačija građevinska sezona u zavisnosti od godišnjeg doba. Nisam nimalo vredniji nego što sam bio ranije, samo što sada ne mogu da primam Merkel, Putina i ostale”, dodao je on.

Sramota je da neko određuje za koga da glasate

Premijer Srbije rekao je povodom navoda da je predsednik opštine Bor terao zaposlene i direktore javnih preduzeća da prisustvuju mitingu SNS-a, da je sramota da iko ikome određuje za koga će da glasa.

“Ne znam da li je to istina, ali ako se potvrde ti navodi, on više neće biti predsednik opštine. Za razliku od drugih koji su izgovarali mnogo teže reči od Bratislava Gašića, sada se prave da ih nikada nisu izgovorili. Mi smo to rešili bolje i odgovornije od drugih”, rekao je Vučić.

On je kazao da neki ludi traže alibi za svoju nesposobnost i nepopularnost, ali da glasači imaju dovoljno materijala da odluče za koga će da glasaju, dodajući da je ova predizborna kampanja protekla sa “nikada manje incidenata”, u odnosu na prethodne.

“Ako pobedimo to će biti čista pobeda, ako ne, čestitaćemo protivniku”, rekao je Vučić.

Srbija želi mir i stabilnost

Aleksandar Vučić kaže da Srbija nikom neće da prestavlja problem, jer želi mir i stabilnost u regionu, ali da će štititi svoje državne i nacionalne interese.

“Imao sam težak, ali otvoren i iskren razgovor sa Bakirom Izetbegovićem, a sa Kolindom Grabar-Kitarović je bio dobar razgovor. Videćemo kako će to dalje da teče. Srbija nikom neće da predstavlja problem, mi želimo mir i stabilnost, ali ćemo takođe štititi svoje državne i nacionalne interese”, rekao je Vučić.

Vučić je u utorak, 12. aprila boravio u poseti Mostaru zbog Sajma privrede kada se sastao i sa predsedavajućim predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

BETA

0 Shares
0 Shares
Copy link