Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Vučić ide u Zagreb, prihvatio poziv Grabar Kitarovićeve

  Podijeli:

  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske predsjednice da posjeti Zagreb u februaru. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će u Hrvatskoj najvjerovatnije boraviti 12. i 13. februara.

  Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

  “Smatram da je za našu zemlju veoma važno što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović da posjetimo Hrvatsku. Prihvatamo poziv i mislim da će to biti 12. i 13. februara”, rekao je Vučić na konferenciji za medije sa predsjednikom EP Antoniom Tajanijem.

  Predsjednik Srbije je najavio da će razgovarati sa svim hrvatskim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima srpskog naroda. “Gledaću da posjetim obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj”, rekao je Vučić.

  “Ići ću u najboljoj vjeri da uradimo nešto dobro za našu djecu i našu budućnost”, poručio je predsjednik Srbije.

  Istakao je da ne očekuje lake i prijatne razgovore i da je mnogo otvorenih pitanja.

  “Kakav će rezultat biti… Nadam se da ćemo stvari malo pomjeriti unaprijed, ali lošije da bude od trenutnog stanja mislim da ne možemo ni da očekujemo, niti bi trebalo toga da se plašimo”, rekao je Vučić.

  Tajani je pozdravio odluku predsjednika Srbije da prihvati poziv Grabar Kitarovićeve. Smatra da Vučićev potez predstavlja pokazatelj dobre volje da se razgovara.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI