Početna  /  Vučić ide u Zagreb, prihvatio poziv Grabar Kitarovićeve
Hrvatska Srbija

Vučić ide u Zagreb, prihvatio poziv Grabar Kitarovićeve

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske predsjednice da posjeti Zagreb u februaru. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će u Hrvatskoj najvjerovatnije boraviti 12. i 13. februara.

Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

“Smatram da je za našu zemlju veoma važno što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović da posjetimo Hrvatsku. Prihvatamo poziv i mislim da će to biti 12. i 13. februara”, rekao je Vučić na konferenciji za medije sa predsjednikom EP Antoniom Tajanijem.

Predsjednik Srbije je najavio da će razgovarati sa svim hrvatskim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima srpskog naroda. “Gledaću da posjetim obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj”, rekao je Vučić.

“Ići ću u najboljoj vjeri da uradimo nešto dobro za našu djecu i našu budućnost”, poručio je predsjednik Srbije.

Istakao je da ne očekuje lake i prijatne razgovore i da je mnogo otvorenih pitanja.

“Kakav će rezultat biti… Nadam se da ćemo stvari malo pomjeriti unaprijed, ali lošije da bude od trenutnog stanja mislim da ne možemo ni da očekujemo, niti bi trebalo toga da se plašimo”, rekao je Vučić.

Tajani je pozdravio odluku predsjednika Srbije da prihvati poziv Grabar Kitarovićeve. Smatra da Vučićev potez predstavlja pokazatelj dobre volje da se razgovara.

0 Shares
0 Shares
Copy link