Početna  /  Vučić: Hoću da naša djeca imaju budućnost
Srbija Vijesti

Vučić: Hoću da naša djeca imaju budućnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se plaši da rješenje pitanja Kosova i Metohije nije moguće u okviru Ustava Srbije.

Foto: Moja Hercegovina

“Nisam spreman da ginemo, nisam plašljiv, ali neću da brinem ne samo za budućnost /moje djece/ Danila, Milice i Vukana i vaše djece tako što ću da kažem idi da ratuju, hoću da im sačuvam mir i budućnost. Hoću da naša djeca imaju budućnost jer hoću da se posvete rastu, a ne mržnji”, poručio je predsjednik Srbije gostujući na RTS-u.

On ističe da želi da se riješi problem Kosova, ali dodaje da zna koliko su mu male šanse.

“Postavlja se pitanje da li imamo snage da govorimo istinu sami sa sobom i da zaštitmo ono što imamo, ali da se ne pravimo da sve na svetu pripada nama. Da li ćemo imati dovoljno snage, plašim se”, rekao je predsjednik Srbije.

On je napomenuo da su posljednje četiri godine jedine četiri godine kada nije smanjen broj Srba na Kosmetu.

“Zar to nije rezultat. Da li je to bolje ili bi bilo bolje da sam udario pesnicom u glavu Tačija nego što sam razgovarao sa njim, a da smo imali 20 mrtvih Srba na Kosovu i Metohiji”, upitao je predsjednik Srbije.

On je naveo da je Vlada Srbije mnogo uradila na obnovi srpskih manastira na Kosmetu.

Vučić je rekao da nije išao 9. januara u Banjaluku kada je proslavljen Dan Republike Srpske, jer je trebalo da ide u Njujork, odnosno zbog obaveze ranije zakazane.

Predsjednik Srbije je istakao da Srbija podržava i voli Republiku Srpsku i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

Vučić je naveo da će se krajem mjeseca vidjeti sa turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoanom, kao i sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Prema njegovim riječima, Erdoan je veoma važan za ovaj region.