Početna  /  Vladika Grigorije u Trebinju: Danas slavimo vaskrsenje Hristovo, život i vaskrsenje ljudi
Hercegovina Trebinje

Vladika Grigorije u Trebinju: Danas slavimo vaskrsenje Hristovo, život i vaskrsenje ljudi

TREBINjE – Veliki broj vjernika prisustvovao je jutros u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju vaskršnjoj liturgiji koju je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije sa sveštenstvom i monaštvom eparhije.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Vaskršnjoj liturgiji prethodilo je praznično jutrenje, te litija oko crkve.

Po završetku liturgije vjernicima su dijeljena vaskršnja jaja, a najveću radost zbog toga osjetili su najmlađi. Ove godine Eparhija i Crkvena opština Trebinje su ofarbali 6.000 vaskršnjih jaja.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Vladika Grigorije je vjernicima čestitao najradosniji hrišćanski praznik, naglasivši da svi danas slave vaskrsenje Hristovo, život i vaskrsenje ljudi.

vladika_grigorije
Vladika Grigorije (Foto: Moja Hercegovina)

„Kao što kaže Sveti Jovan Zlatousti danas je dan u koji su svi dobro došli – i oni koji su došli prvi i oni koji su došli u dvanaesti čas. Zaista je tako i u našem prelijepom i malom gradu. Svim ljudima želim da danas u miru i radosti u svojim domovima proslave ovaj praznik, ali i da u njihovom životu uvijek sija svjetlost života i radost vaskrsenja“, kazo je vladika Grigorije.

Proslava Vaskrsa nastavljena je u Eparhijskom domu uz trpezu ljubavi, a vjernici su slavlje nastavili u krugu porodice i prijatelja.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link