Početna  /  Vladika Grigorije služio liturgiju u Trebinju: “Da uvijek budemo Božiji narod”
Hercegovina Trebinje

Vladika Grigorije služio liturgiju u Trebinju: “Da uvijek budemo Božiji narod”

TREBINJE – Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služio je u ponoć Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

ТРЕБИЊЕ, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ - Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије служио је у поноћ Свету архијерејску литургију у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Tребињу поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића.
Vladika Grigorije (Foto: SRNA)

Vjernike koji su u velikom broju došli da zajedno sa svojim duhovnim pastirima dočekaju najradosniji hrišćanski praznik Božić, vladika Grigorije je blagoslovio i poželio da im na radost dođe divni dan spasenja, izbavljenja, oboženja, obnovljenja i očovječenja.

“Da Bog da da se uvijek u radosti molimo Bogu i da uvijek budemo Božiji narod”, rekao je vladika Grigorije.

Iako veliki broj vjernika nije mogao da uđe u crkvu, strpljivo su slušali liturgiju ispred, nakon čega su svi zajedno, među kojima je bio veliki broj djece, pristupili svetoj tajni pričešća.  Tokom liturgije pročitana je i poslanica srpskog patrijarha Irineja.

Druga sveta liturgija u ovom hramu služena je jutros od šest časova.

Nakon liturgije vjernici su otišli svojim kućama da sa najbližima proslave Božić, da budu polaznici i da dočekaju polaznike.

U svim hramovima u Hercegovini jutros su služene liturgije.

Autor: SRNA

0 Shares
0 Shares
Copy link