Početna  /  Vladika Grigorije o iftaru u Bijelom Polju: Šta je ljudima, ovo je najnormalnije
Hercegovina

Vladika Grigorije o iftaru u Bijelom Polju: Šta je ljudima, ovo je najnormalnije

Vijest da su vodeći ljudi pravoslavne crkve u Bijelom Polju kod Mostara organizovali zajednički iftar za muslimane ovog kraja, obišla je danas medije. Komentari, bez izuzetka, vrlo pozitivni.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Potez vladike Grigorija oduševio je pripadnike svih zajednica u BiH. Utisak je da narodima ovog područja treba više ovakvih događaja.

”Ne znam šta je ljudima, ovo je najnormalnije moguće. Mi smo to oduvijek imali, biti komšije i prijatelji, poštovati drugoga, njegovu vjeru i život, poštovati drugog jer kako u protivnom očekivati da nas neko poštuje. Kako ne biti takvi kad i na svim stranama imamo dobre ljude. To nas oplemenjuje i ovo je nešto najnormalnije. Začudo mi je sve ovo, ali izgleda je sve što je normalno – čudno”, ispričao je vladika Grigorije.

”Treba nam ovakvih stvari više, da razgovaramo, da se družimo, da ručamo, da imamo iftar… Sve je bolje od podozrenja i mržnje, sve je bolje od belaja što bi rekao narod”, zaključio je vladika Grigorije u razgovoru za N1.

Crkva u Bijelom Polju je, podsjećamo, izgrađena 1865. godine, a zapaljena 1992. Obnovljena je 2004. godine zahvaljujući prilozima vjernika i Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

0 Shares
0 Shares
Copy link