Početna  /  Republika Srpska mijenja odluku o zamrzavanju cijena: Rastu cijene životnih namirnica
Republika Srpska

Republika Srpska mijenja odluku o zamrzavanju cijena: Rastu cijene životnih namirnica

Vlada Republike Srpske ukinula je danas Uredbu o vraćanju cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda na nivo koji je zatečen u prometu 5. marta, čime je htjela da spriječi eventualni nekontrolisani rast cijena proizvoda u trgovinama.

Premijer Srpske Radovan Višković je rekao da je donesena nova odluka kojom se utvrđuje marža na sve proizvode koja je bila na dan 5.3.2020.

“To znači da će cijena nekog proizvoda biti jednaka nabavnoj cijeni plus dodatoj marži koja je postojala 5.3.2020. na taj proizvod”, objašnjava Višković.

Podsjećamo, Privredna komora Repblike Srpske 18.3 dostavila je premijeru Radovanu Višković incijativu da Vlada RS stavi van snage Uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo, sa opravdanjem da odluka proizvodi nestašicu određenih proizvoda na tržištu.

Višković je dodao i da će isplata penzija biti u redovnom terminu 10-og aprila, te da će zbog nove odluke da se penzionerima dopusti kretanje utorkom i petkom od 7-10 časova ujutru, penzije moći da se podignu bez smetnji.

On je zaključio i da će, kada se steknu uslovi, studentima biti uvtrđen novi rok za polaganje ispita, umjesto dosadašnjeg aprilskog roka.

Autor: Stefan Blagić

287 Shares
Copy link
Powered by Social Snap