Početna  /  Vlada Srpske uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića
Izdvajamo Republika Srpska

Vlada Srpske uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića

Vlada Republike Srpske uputila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.

– Krivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Krivičnog zakonika Republike Srpske naslova – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – saopšteno je iz Vlade Srpske.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – Kovid 19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika.

Izvor: RTRS

1 Share
1 Share
Copy link