Početna  /  Višković najavio kažnjavanje za organizovanje žurki
Izdvajamo Republika Srpska

Višković najavio kažnjavanje za organizovanje žurki

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je naložio Inspektoratu Srpske, Ministarstvu lokalne uprave i samouprave i Ministarstvu unutrašnjih poslova da odmah reaguju ukoliko dobiju informacije o žurkama koje se organizuju na imanjima, a građane je pozvao da prijave gdje primijete da su organizovana takva okupljanja mimo preporučenih mjera.

“Razgovarao sam i sa ministrom /unutrašnjih poslova Draganom/Lukačem i on će poslati depešu svim policijskim upravama da rade na suzbijanju takvih dešavanja. Imao sam žalbe i apele zdravstvenih radnika, prije svega iz UКC-a u Banjaluci, da imaju informacije o organizovanju žurki koje postaju novi klasteri, čime se dodatno opterećuje zdravstveni sistem”, pojasnio je Višković u intervjuu Srni.

On je ukazao da je nekorektno i problematično da zdravstveni radnici rade bez predaha i odmora, dok pojedinci organizuju žurke na imanjima i ugrožavaju svoje, ali i zdravlje svojih najbližih i sugrađana.

Кada je riječ o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i porastu broja zaraženih u posljednjih mjesec dana, Višković je ukazao da je činjenica da ima opuštanja i nepoštovanja preporučenih mjera, ali da to nije masovna pojava već je riječ o pojedincima koji ugrožavaju sebe i okolinu.

On je saglasan da posljednji podaci o porastu broja zaraženih nisu zadovoljavajući, ali smatra da nisu ni toliko loši, jer je situacija pod kontrolom.

Veliko je pitanje da li će nadležni reagovati i na šatorske fešte, kao što je to bio slučaj prije dva dana kada je u banjalučkom naselju Dragočaj Demokratski savez Nedeljka Čubrilovića, predsjednika NSRS, organizovao političko druženje mimo svih preporuka i pravila Instituta za javno zdravstvo Srpske i Vlade RS.

(BN)

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap