Početna  /  Višković: Afera “Kiseonik” ne postoji; Čistoća kiseonika 99,9 odsto (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Višković: Afera “Kiseonik” ne postoji; Čistoća kiseonika 99,9 odsto (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na konferenciji za novinare da je rezultat analize pokazao da je čistoća kiseonika uzorkovanog na Univerzitetskom kliničkom centru Srpske na jednoj lokaciji 99,90 odsto, a na drugoj 99,92 odsto. Istakao je i da će Vlada pripremiti krivične prijave protiv svih onih koji su uzrokovali štetu zbog priče o kiseoniku.

“Ovo znači da je kvalitet kiseonika puno bolji nego što je zakonom propisano za lijek.” – rekao je Višković.

On je naveo i da je, prema nalazu, u Bolnici “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru kiseonik čistoće 99,96 odsto.

Višković je poručio da to pokazuje da takozvana afera sa kiseonikom, koja je nametnuta, nije postojala, niti postoji, te najavio podnošenje krivičnih prijava.

– Vlada Republike Srpske će u narednim danima podnijeti krivične prijave protiv svih onih koji su prouzrokovali štetu zdravstvenom sistemu Republike Srpske – dodao je on.

“Ovo je zločin protiv zdravlja ljudi. Unošenje panike je kažnjivo i Zakonom o zaštiti zdravlja. Vlada će iskoristiti sva zakonska rješenja i protiv svih koji su unosili laži i klevete biće podnesene krivične prijave i zahtjevi za nadoknadu štete zdravstvenom sistemu, građanima i Republici Srpskoj.” – rekao je Višković.

Izvor: RTRS

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap