Početna  /  Vikipedija na srpskom pobjednik takmičenja ”#1Lib1Ref” – Ljubinjska biblioteka ”Dr Ljubo Mihić” dio pobjedničkog tima
Izdvajamo ljubinje

Vikipedija na srpskom pobjednik takmičenja ”#1Lib1Ref” – Ljubinjska biblioteka ”Dr Ljubo Mihić” dio pobjedničkog tima

U periodu od 15. januara do 5. februara održano je takmičenje u uređivanju referenci na Vikipediji. Kampanja je globalnog karaktera i sprovodi se u zemljama širom svijeta u sklopu proslave rođendana  Vikipedije na engleskom  jeziku.

Ove godine Vikimedijina zajednica Republike Srpske i Vikimedija Srbije  zajedno su učestvovale u takmičenju za zemlje Centralne i Istočne Evrope. Podršku su pružile i Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković, Matična biblioteka Istočno Sarajevo, JU Narodna biblioteka „Dr Ljubo Mihić“ Ljubinje i JU Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ Rogatica.

Nakon 20 dana takmičenja, Vikipedija na srpskom jeziku zauzela je prvo mjesto sa 17.112 unijetih referenci. Uslijedile su Vikipedija na poljskom jeziku sa 4.376 unijetih referenci i Vikipedija na makedonskom sa 3.526 referenci.

Koliko su urednici Vikipedije na srpskom jeziku bili ažurni govori i podatak da je čak petoro uvršteno u 10 najboljih urednika ove globalne kampanje.

Značajne rezultate u ovom zajedničkom uspjehu ostvarili su i urednici iz Republike Srpske. Dvoje bibliotekara našlo se među deset najboljih urednika Vikipedije na srpskom jeziku i biće nagrađeni sertifikatima Zajednice. Pet najboljih učesnika iz Srbije i Srpske biće nagrađeno i novčanim vaučerima.

Vikimedijina zajednica Republike Srpske ponosna je na učešće u ovoj kampanji i na sve urednike koji su dali svoj doprinos ovom sjajnom i velikom rezultatu.

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap