Početna  /  Vedran Furtula: Zatvoreni bazen će biti zvanično otvoren najdalje za dva mjeseca
Izdvajamo Trebinje

Vedran Furtula: Zatvoreni bazen će biti zvanično otvoren najdalje za dva mjeseca

Budimir Koprivica, odbornik HNP/PDP u aktuelnom sazivu skupštine Grada Trebinja, postavio je odborničko pitanje vezano za puštanje zatvorenog bazena u probni rad, tačnije kada građani Trebinja mogu očekivati zvanično otvaranje. Odgovor na ovo pitanje dao mu je Vedran Furtula, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, koji mu je rekao da zbog specifčnosti projekta mora da se odradi testni period, nakon čega će bazen biti i zvanično otvoren. On je rekao da je potrebno do dva mjeseca za sva neophodna testiranja ovog objekta, nakon čega bi zatvoreni bazen bio i zvanično otvoren.

Na Devetoj sjednici skupštine Grada Trebinja, u sklopu tačke Odbornička pitanja, Budimir Koprivica je postavio pitanje šta znači puštanje zatvorenog bazena u probni rad i kada javnost može očekivati da ovaj objekat bude i zvanično otvoren. Na pitanje mu je odgovor dao Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

”Kako je riječ o jednom kompleksnom objektu sa značajnim učešćem procesne termo-tehničke i druge opreme, da bi se pustio u rad takav jedan objekat, potrebno je određeno vrijeme – da bi se ugrijala voda, da bi se provjerilo da li rade sve funkcionalne cjeline, a i da bi se obavio jedan opsežan tehnički pregled i prijem objekta. Za takav objekat, siguran sam da će biti potrebno, zavisno od angažovanosti investitora, u ovom slučaju Hidroelektrana na Trebišnjici, do dva mjeseca.” – odgovorio je Furtula na odborničko pitanje Budimira Koprivice.

Podsjećamo, 5.12. tekuće godine, zatvoreni bazen je pušten u probni rad, a objavljeno je da će po dobijanju upotrebne dozvole ovaj značajan objekat biti zvanično otvoren, ali nije tačno precizirano kada će to biti. U ovaj objekat uloženo je oko 14 miliona KM, a finansiran je od strane Hidroelektrana na Trebišnjici.

Igor Svrdlin

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap