Početna  /  Vanredna konferencija SDS-a u Banjaluci: Pokrećemo krivične prijave protiv lica uhvaćenih u izbornoj krađi!
Izdvajamo Republika Srpska

Vanredna konferencija SDS-a u Banjaluci: Pokrećemo krivične prijave protiv lica uhvaćenih u izbornoj krađi!

U prvih dva i po sata od početka glasanja uočene su brojne nepravilnosti i evidentirana lica koja su pokušala izbornu krađu – upozorio je poslanik SDS Davor Šešić na vanrednoj konferenciji za novinare. On ističe da se već sad može reći da će u Doboju, kako god da prođu izbori, oni biti neregularni.

Pravni timovi SDS, kako ističe, već rade na pokretanju krivičnih prijava protiv počinioca izborne krađe koji su uhvaćeni na djelu.

Upozorio je da se najveće nepravilnosti dešavaju u Doboju i Zvorniku gdje posmatračima SDS i drugih opozicionih stranka, kao i Socijalističke partije, nisu dozvolili da uđu na biračka mjesta, iako su oni imali uredno izdate legitimacije od strane gradskih izbornih komisija.

Šešić ističe da se već sad može reći da će u Doboju, kako god da prođu izbori, oni biti neregularni.

Kaže da je simptomatično i to što policijski službenici povodom kršenja Izbornog zakona ili ne reaguju, ili ih uopšte nema na biračkim mjestima.

Navodi da je ozbiljan pokušaj izborne krađe desio se i u Novom Gradu u mjestu Suhača gdje je zatvoreno biračko mjesto jer je evidentiran pokušaj da se u glasačke kutije ubaci 150 glasačkih listića.

„Prema našim saznanjima ti listići su odštampani u jednoj privatnoj štampariji u Prijedoru. Da je na ovom mjestu spremana krađa govori i podatak da članovi biračkih odbora i posmatrači iz vladajućih stranka nisu pristali da se prebroji zapakovani izborni listići koji su došli na to glasačko mjesto“, kazao je Šešić.

On je poručio da će SDS će ići sa krivičnom prijavom protiv počinioca ovog krivičnog djela.

Šešić kaže da su i u Banjaluci uočene nepravilnosti i da na nekim mjestima posmatračima opozicije nije dozvoljeno da uđu u prostorije za glasanje.

Izvor: Buka

0 Shares
0 Shares
Copy link