Početna  /  Umjesto 30, HET će stipendirati 70 studenata
Hercegovina Trebinje

Umjesto 30, HET će stipendirati 70 studenata

TREBINjE – Uprava preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici“ (HET) a.d. Trebinje donijela je odluku o povećanju broja stipendija sa predviđenih 30 na 70, navodi se u saopštenju za medije.

Zgrada HET-a (Foto: Moja Hercegovina)
Zgrada HET-a (Foto: Moja Hercegovina)

Dana 15.09.2016. godine objavljen je Javni poziv za dodjelu stipendija u kome je navedeno da će biti podijeljeno 30 stipendija. Na navedeni poziv stiglo je 150 molbi, koje je razmotrila komisija za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendija.

“Na osnovu ukupno provedene analize dokumentacije utvrđeno je veoma teško materijalno stanje velikog broja studenata. U najvećem broju to su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca čiji roditelji imaju određen stepen inavliditeta, te djeca koja žive u višečlanim porodicama bez ikakvih ili sa vrlo malim primanjima, a koja su istovremeno dobri student. Zato, na prijedlog Komisije za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendiju povećavamo broj stipendija za ovu školsku godinu”, stoji u saopštenju.

Rang lista studenata koji su dobili stipendiju biće objavljena na oglasnoj tabli Preduzeća i veb sajtu dana 24.11.2016. godine, a stipendisti će naknadno biti obaviješteni o terminu potpisivanja ugovora.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap