Početna  /  Ukoliko „raskrsti“ sa PDP-om: Jelena Trivić bliža Vukanoviću nego SDS-u
Izdvajamo Teme i komentari

Ukoliko „raskrsti“ sa PDP-om: Jelena Trivić bliža Vukanoviću nego SDS-u

Jelena Trivić i Nebojša Vukanović (Foto: Siniša Pašalić/EuroBlic)

„Ako ja lažem, neka isključe mene. Ako je istina, neka isključe njega.“ Tako je Jelena Trivić zaključila nedavno gostovanje u „Pressingu“ na N1 televiziji kada je optužila Draška Stanivukovića da je Dodikov čovjek i da je radio protiv nje na Opštim izborima. Bilo je iste večeri jasno da u PDP-u neće biti mjesta za oboje. Neko mora da ode – Jelena Trivić ili Draško Stanivukovića.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ne govori ništa konkretno o ovom sukobu osim da je „bilo mučno sve to gledati“. Izvori bliski ovoj stranci kažu da će Stanivuković bez “po muke” napraviti novu stranku ukoliko PDP odluči da nastavi bez njega. Ali, pitanje je šta će biti sa Jelenom Trivić ukoliko ode iz PDP-a. Ona može da se vrati u SDS, može da ode kod Nebojše Vukanovića, a može da bude nestranačka ličnost.

V. d. predsjednika SDS-a Milan Miličević kaže za MojuHercegovinu da on ne može da odgovori na pitanje da li bi se Trivićeva vratila u SDS ukoliko bi napustila PDP. On smatra da nije primjereno da on komentariše ono što se dešava u PDP-a bez obzira na to što su ove dvije stranke, SDS i PDP, na zajedničkom frontu.

“To su delikatne unutarstranačke stvari. Imam svoj stav, ali mislim da bi bilo kontraproduktivno za opoziciju da komentarišem tu temu. Kako se stvari budu razvijale u PDP-u, tako ćemo se i mi postaviti”, kazao je Miličević.

Prvi čovjek Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže da su vrata njegovog pokreta otvorena za sve hrabre i čestite ljude, samim tim i za Jelenu Trivić. On, uprkos tome, ne želi da podgrijava sukobe u PDP-u.

“Ako to bude njena želja, to neće biti nikakav problem. Mi smo svakako imali korektan odnos do sada. Ona ne mora pristupati stranci. Jelena Trivić je svakako važan politički faktor. Ona može da nastupa i kao nestranačka ličnost i kao takva može biti kandidat i za gradonačelnika Banjaluke. Nadam se da će se stvari u PDP-u rasplesti na najbolji način”, istakao je Vukanović.

Politička analitičarka Tanja Topić smatra da bi najlošija opcija bila da se Jelena Trivić vrati u SDS ukoliko bi napustila PDP. Taj povratak, kaže ona, ne bi bio pozdravljen među građanima.

“Po ideji, viziji i opozicionom djelovanju najbliža opcija joj je Pokret Nebojše Vukanovića. Možda postoji i širenje tih cikličnih krugova pokreta gdje bi bilo uključeno mnogo drugih kako pojedinaca i organizacija što bi značilo alternativu i povećanje mase onih koji su protiv vlasti, bez zazora i figa u džepu. Već smo vidjeli i jednu zanimljivu ideju Vukanovića koji Jelenu Trivić vidi kao kandidatkinju za gradonačelnika. A tu uvijek, s obzirom na kapital sa predsjedničkih izbora, može da se kandiduje i kao nezavisna kandidatkinja”, kazala je Tanja Topić za MojuHercegovinu.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap