Početna  /  Ukidanje karantina, okupljanje do 50 osoba dozvoljeno
Republika Srpska

Ukidanje karantina, okupljanje do 50 osoba dozvoljeno

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je Republički štab za vanredne situacije danas ukinuo zabranu okupljanja više od tri lica i dozvolio okupljanja do 50 lica, te donio odluku o raspuštanju lokalnih karantina i karantina pri graničnim prelazima.

“I dalje se ne preporučuju masovna okupljanja, ali je ukinuta zabrana okupljanja više od tri osobe. Sada je dozvoljeno okupljanje maksimalno 50 lica, ali su masovna i organizovana javna okupljanja i dalje zabranjena”, istakao je Šeranić na konferenciji za novinare poslije sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, Štab je stavio van snage sprovođenje mjera koje se odnose na lokalne karantine i karantine pri graničnim prelazima.

“Sutra od 6.00 časova lokalne zajednice će imati obavezu da raspuste lokalne karantine i one koji su smješteni u njima upute u kućnu izolaciju gdje će provesti ostatak vremena koji im je ostao do 14 dana. Inspektori će na granici izdavati rješenja u kućnoj izolaciji”, naglasio je Šeranić.

On je dodao da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo sa Institutom za javno zdravstvo i zdravstvenim ustanovama napraviti plan testiranja učenika i studenata koji se školuju u inostranstvu.

“Molimo učenike i studente za razumijevanje jer nas čeka veliki posao da bismo im omogućili odlazak u mjesto školovanja”, naglasio je Šeranić.

Izvor: Srna

33 Shares
33 Shares
Copy link