Početna  /  Uhapšene dvije čelne osobe Agrokora
Federacija BiH Hrvatska Vijesti

Uhapšene dvije čelne osobe Agrokora

Nakon što je Državno tužilaštvo Hrvatske mjesecima sprovodilo istragu, jutros nešto prije 6 sati policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića. Uhapšen izvršni potpredsjednik Agrokora zadužen za finansije Ivan Crnjac i članica Nadzornog odbora Ljerka Puljić. Na ‘meti’ istrage je između 10 i 20 ljudi.

Upravu Agrokora tereti se zbog odobravanja spornih financijskih izvještaja  u periodu od 2006. do 2017.

Ivica Todorić se oglasio na svom blogu. Poručio je da će biti dostupan institucijama pravne države, kao i saborskom povjereništvu. I dodao: Spremam tužbe, ovo je politički proces, nezakonite radnje premijera Plenkovića.

Potpredsjednik hrvatske kompanije Agrokor za maloprodaju Ante Todorić, koji je i sin Ivice Todorića, prema riječima advokata porodice trenutno nije u Hrvatskoj.

On se uredno, prije mjesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u bijegu i odazvat će se pravosudnim tijelima kad dobije formalni poziv”, rekao je za N1 Rajko Čogurić, advokat Ante Todorića.

Advokat Ivana Crnjaca, izvršnog potpredsjednika Agrokora zaduženog za finansije, potvrdio je za N1 da je njegov klijent lišen slobode.

Za sada je potvrđeno da su privedeni Crnjac, Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora, Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, Piruška Canjuga, nekadašnja članica uprave, bivši izvršni potpredsjednik Agrokora Mislav Galić te menadžer u Agrokoru Damir Kuštrak.

0 Shares
0 Shares
Copy link