Subota, 18.01.2020
More

  Uhapšene dvije čelne osobe Agrokora

  Podijeli:

  Nakon što je Državno tužilaštvo Hrvatske mjesecima sprovodilo istragu, jutros nešto prije 6 sati policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića. Uhapšen izvršni potpredsjednik Agrokora zadužen za finansije Ivan Crnjac i članica Nadzornog odbora Ljerka Puljić. Na ‘meti’ istrage je između 10 i 20 ljudi.

  Upravu Agrokora tereti se zbog odobravanja spornih financijskih izvještaja  u periodu od 2006. do 2017.

  Ivica Todorić se oglasio na svom blogu. Poručio je da će biti dostupan institucijama pravne države, kao i saborskom povjereništvu. I dodao: Spremam tužbe, ovo je politički proces, nezakonite radnje premijera Plenkovića.

  Potpredsjednik hrvatske kompanije Agrokor za maloprodaju Ante Todorić, koji je i sin Ivice Todorića, prema riječima advokata porodice trenutno nije u Hrvatskoj.

  On se uredno, prije mjesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u bijegu i odazvat će se pravosudnim tijelima kad dobije formalni poziv”, rekao je za N1 Rajko Čogurić, advokat Ante Todorića.

  Advokat Ivana Crnjaca, izvršnog potpredsjednika Agrokora zaduženog za finansije, potvrdio je za N1 da je njegov klijent lišen slobode.

  Za sada je potvrđeno da su privedeni Crnjac, Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora, Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, Piruška Canjuga, nekadašnja članica uprave, bivši izvršni potpredsjednik Agrokora Mislav Galić te menadžer u Agrokoru Damir Kuštrak.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI