Učitelj iz Gane učio djecu informatici, sada dobio i računare

Kad su fotografije učitelja obišle svijet, mnogi su mu obećali računare, a sad su počele da stižu i donacije. Nakon što su se prošlog mjeseca internetom proširile priče o učitelju iz Gane koji podučava djecu informatici bez računara, Ričard Apjah Akoto počeo je da ubire plodove neočekivane medijske popularnosti, prenosi portal Index.hr.

Ljudi i organizacije doniraju računare i laptopove školi, a kao dio obećanja koje je dao Majkrosoft, Akoto je doputovao u Singapur na besplatnu edukaciju.

Tehnološki gigant obećao je da će opremiti Akotovu školu racunarima, kao i pristup Microsoft Certified Educator Programu (MCE) za profesionalni razvoj.

Betenase M/A Junior High School nije imala računar od 2011. godine, iako učenici uzrasta 14 i 15 godina, prema planu nastave moraju položiti testove iz informatike i komunikacijskih tehnologija kako bi upisali srednju školu.

U školu su dosad stigle dvije donacije, a fotografije je Akoto u ponedjeljak objavio na Fejsbuku.

“Primljena druga donacija. Pet potpuno novih računara za školu. Jedan laptop za učitelja. Tri kutije,” piše na fejsbuk profilu učitelja.

Autor