Početna  /  Ubijen osumnjičeni za napad u Berlinu
Svijet Vijesti

Ubijen osumnjičeni za napad u Berlinu

Osumnjičeni za napad u Berlinu Anis Amri je ubijen u Milanu, potvrdio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijanski mediji javili su da je Amri zaustavljen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, kad je izvukao pištolj i zapucao na policajca ranivši ga u rame. Policajac ga je potom ubio, preneo je Gardijen.

“Policajac je završio u bolnici. Osumnjičeni je ubijen, bez sumnje se radi o Amriju. Razgovarao sam s ranjenim policajcem i izrazio mu zahvalnost. Radi se o izvanrednoj i hrabroj osobi. Zahvalio sam mu se na profesionalnosti. Važno je da smo ovako reagovali, pokazali smo građanima da se mogu osećati bezbedno. Zahvaljujem se i šefu policije”, rekao je italijanski ministar na konferenciji za novinare.

Rojters je ranije preneo izjavu policijskog izvora da je proverom otisaka prstiju utvrđeno da se radi o Anisu Amriju.

Prethodno je objavljeno da je čovek, čiji opis odgovara onom s poternice za osumnjičenim Tunižaninom, viđen u gradu Alborgu u Danskoj.

Rojters je objavio i snimak na kome se može videti kako kamion velikom brzinom uleće među ljude na Božićnom vašaru u Berlinu. U tom napadu je ubijeno 12, a povređeno 48 ljudi.

0 Shares
0 Shares
Copy link