Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Ubijen Miša Ognjanović, poznati advokat krivičar

  Podijeli:

  Jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena u pucnjavi koja se oko 19.30 sati dogodila na Novom Beogradu. Kako Blic saznaje, ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) pred ulazom u zgradu u kojoj je živio. Ognjanović je, između ostalog, bio i pravni zastupnik svih članova porodice Bojović.

  Foto: M.Ilić/RAS Srbija

  Dragoslav Miša Ognjanović (57) bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična djela pred Višim i Specijalnim sudom.

  Posljednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike.

  Posljednji slučaj u kom je Ognjanović učestvovao ticao se zastupanja porodice Bojović, u svojstvu oštećenih, pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića, Lukinog brata. Zastupao je i Lukinu majku kada je u Crnoj Gori privedena pa protjerana zbog navodnog nadziranja kuće Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića.

  Prema informacijama koje su prenijeli pojedini mediji, Ognjanović se, navodno, nalazio i na spisku za odstrijel koji je sastavio pokojni Šaranović, u cilju da se osveti za ubistvo svog brata Branislava. Sukob između Bojovića i Šaranovića odnio je nekoliko žrtava, piše Blic.

  Podsjećamo, samo u posljednja dva mjeseca, ubijeno je i nekoliko saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

  Ognjanović je bio i na sahrani Dragoslava Miloradovića, Bojovićevog kuma, koji je nedavno ubijen na Karaburmi.

  Za osumnjičenima za te likvidacije se traga, ali policija sumnja da su pali u ratu klanova u borbi za prevlast na tržištu narkotika.

  Za sada nije poznato kako je i zbog čega došlo do ovog ubistva Ognjanovića, i da li ono na bilo koji način ima veze sa tim sukobima.

  Inače, Ognjanović je bio u timu advokata koji su zastupali Slobodana Miloševića u Hagu, a bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI