Početna  /  Ubijen Miša Ognjanović, poznati advokat krivičar
Srbija

Ubijen Miša Ognjanović, poznati advokat krivičar

Jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena u pucnjavi koja se oko 19.30 sati dogodila na Novom Beogradu. Kako Blic saznaje, ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) pred ulazom u zgradu u kojoj je živio. Ognjanović je, između ostalog, bio i pravni zastupnik svih članova porodice Bojović.

Foto: M.Ilić/RAS Srbija

Dragoslav Miša Ognjanović (57) bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična djela pred Višim i Specijalnim sudom.

Posljednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike.

Posljednji slučaj u kom je Ognjanović učestvovao ticao se zastupanja porodice Bojović, u svojstvu oštećenih, pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića, Lukinog brata. Zastupao je i Lukinu majku kada je u Crnoj Gori privedena pa protjerana zbog navodnog nadziranja kuće Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića.

Prema informacijama koje su prenijeli pojedini mediji, Ognjanović se, navodno, nalazio i na spisku za odstrijel koji je sastavio pokojni Šaranović, u cilju da se osveti za ubistvo svog brata Branislava. Sukob između Bojovića i Šaranovića odnio je nekoliko žrtava, piše Blic.

Podsjećamo, samo u posljednja dva mjeseca, ubijeno je i nekoliko saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

Ognjanović je bio i na sahrani Dragoslava Miloradovića, Bojovićevog kuma, koji je nedavno ubijen na Karaburmi.

Za osumnjičenima za te likvidacije se traga, ali policija sumnja da su pali u ratu klanova u borbi za prevlast na tržištu narkotika.

Za sada nije poznato kako je i zbog čega došlo do ovog ubistva Ognjanovića, i da li ono na bilo koji način ima veze sa tim sukobima.

Inače, Ognjanović je bio u timu advokata koji su zastupali Slobodana Miloševića u Hagu, a bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

5 Shares
5 Shares
Copy link